QUEEN-AVOND MET POPJOURNALIST JEAN-PAUL HECK
Donderdag, 24 November 2016, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

QUEEN-AVOND MET POPJOURNALIST JEAN-PAUL HECK

‘We zullen Freddie Mercury waardig herdenken’

Op 24 november 1991 stond de wereld even stil. Die dag overleed Queen-zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van Aids. Dat is nu bijna 25 jaar geleden. Café De Saeck staat hier bij stil en nodigt op donderdagavond 24 november popjournalist en hoofdredacteur Jean-Paul Heck uit om te vertellen over de legendarische Engelse band en zijn ontmoetingen met verschillende leden van Queen. 

Heck, afkomstig uit Bergen op Zoom, is in het dagelijks leven hoofdredacteur van Soundz, het grootste muziekmagazine van Nederland. Daarnaast schrijft hij onder meer voor het Belgische opinieblad HUMO, Jazzism en het AD. Heck interviewde de afgelopen 20 jaar regelmatig gitarist Brian May en drummer Roger Taylor, de twee originele en nog actieve leden van Queen. ,,Hij is zelfs bij beiden bandleden thuis geweest en wist in 2011 Brian May over te halen om naar Nederland te komen om er de Sena European Guitar Award te krijgen”, aldus eigenaar Herman van Broekhoven.  Het idee voor de Queen-avond met de titel ‘Everything You Wanna Know About Queen’ is het idee van Van Broekhoven zelf. ,,Ik ben zelf een groot Queen-fan en ik dacht meteen aan Jean-Paul Heck toen ik dit wilde uitwerken.” De Bergse muziekjournalist bezocht een paar jaar terug met May en Taylor de befaamde Queen-studio’s in het Zwitserse Montreux. In zijn tienerjaren beleefde hij ook verschillende concert van de band in de originele bezetting, dus met Freddie Mercury. ,,Mijn passie voor Queen is meer dan alleen vakmatig. Ik heb de band

voor het eerst op 14 jarige leeftijd zien en horen optreden. Daarnaast heb ik veel grote verhalen over en met de band geschreven. Er is zoveel te vertellen. Ik zal de bezoekers aan de hand van muziek en verhalen door de geschiedenis van de band loodsen. Daarnaast zal ik het nodige vertellen over mijn ontmoetingen met de leden van Queen.” 

Locatie café De Saeck aan de Korte Bosstraat 1 Bergen op Zoom