Jonge muzikanten van Harmonie Kolping’s Zonen presenteren kindermatinee
Zondag, 23 Oktober 2016, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jonge muzikanten van Harmonie Kolping’s Zonen presenteren kindermatinee jeugdleden harmonie en leerlingen CKB toneelopleiding samen op het podium, zondag 23 oktober in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd

De jongste muzikanten van Harmonie Kolping’s Zonen, ook bekend als de Sjefkes, maken samen muziek in het Opstap Orkest en in het Klein Orkest van de harmonie. Deze ambitieuze groep van muzikanten had de wens, om een muzikaal programma te brengen voor kinderen. En dat is gelukt! Op zondagmiddag 23 oktober brengen zij het muzikaal verhaal van ‘Het Regenboogmysterie’. De jonge muzikanten brengen het samen met jonge toneelspelers van het CKB. Aanvang matinee is om 15.00 uur in het Vestzaktheater van het Zwijnshoofd, zaal open om 14.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het entree voor kinderen tot 12 jaar is gratis, kaarten voor volwassenen zijn 5 euro p.p.. Een middag vol muziek, toneel en creativiteit, kortom een aanrader!

De beide jeugdorkesten staan onder leiding van Ankie Loos. Zij vertelt, dat het initiatief en het idee in de groep van kinderen is ontstaan. “Dat is heel bijzonder en daar zijn we erg trots op.” Zo zijn de kinderen zelf in gesprek gegaan met Wouter van de Watering uit Bergen op Zoom, die onlangs zijn studie Regie en Scenario afrondde. Met hem deelden ze hun ideeën over een thema voor het verhaal. Wouter schreef een prachtig verhaal. “Bij het verhaal hebben we passende muziek uitgezocht. We werken nu nog aan de puntjes op de i. Het verhaal komt tot leven dankzij een verfijnd samenkomen van muziek en toneel.”, aldus dirigente Ankie Loos.

Het Regenboogmysterie vertelt het verhaal van een boze heks, die de kleuren van de regenboog laat verdwijnen. Daarmee verdwijnen ook de kleuren uit het orkest. De Kleurenfee, de muzikanten en de kinderen uit het publiek zorgen ervoor, dat met het spelen van verschillende melodieën de kleuren terugkomen, niet alleen in het orkest ook in de regenboog.

Het Opstap Orkest en het Kleine Orkest repeteren elke maandagavond in de Blokstallen. Van het leren lezen van bladmuziek tot eerste concertervaringen; jonge muzikanten kunnen groeien bij Harmonie Kolping’s Zonen. Heeft het kindermatinee met het verhaal van ‘Het Regenboogmysterie’ indruk gemaakt, kom dan gerust ook eens een kijkje nemen op de repetitie van deze orkesten. Aanvang matinee is om 15.00 uur in het Vestzaktheater van het Zwijnshoofd, zaal open om 14.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het entree voor kinderen tot 12 jaar is gratis, kaarten voor volwassenen zijn 5 euro p.p..

Locatie Vestzaktheater Het Zwijnshoofd Moeregrebstraat 18 4611JC Bergen op Zoom