Rituelen bij afscheid filmkunst
Woensdag, 12 Oktober 2016, 19:30 - 22:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact 06-15955443 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.spiritinroosendaal.nl
Rituelen bij afscheid filmkunst
Aan de hand van fragmenten uit films als Departures, Simon, Kauwboy en Still Life, e.a. neemt Marjeet Verbeek u mee langs rituelen rond sterven, dood en rouw. U ziet filmbeelden die tot de verbeelding spreken en aan het denken zetten over de betekenis van afscheidsrituelen in de palliatieve zorg. Zij bespreekt filmfragmenten met rituelen uit onze Westerse cultuur, maar ook uit andere culturen. Immers, rituelen rond sterven, dood en rouw zijn van alle tijden en plaatsen. Op scharniermomenten, wanneer het leven zijn vanzelfsprekendheid verliest, zijn het vooral rituelen die de spirituele dimensie van zorg concreet kunnen maken. Ritueel handelen bij sterven, dood en rouw, vraagt aandacht en creativiteit. Films kunnen daarbij bron van inspiratie zijn.

Na afloop bespreken we de film in kleine groepen rondom de vraag hoe we in de palliatieve zorg zinvol ritueel kunnen handelen. De avond begint om 19.30 uur. Om 21.00 uur is er een pauze met koffie en thee. We sluiten de avond af om 22.30 uur met een drankje. Opgave kan via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-15955443.
Locatie Mariadal Vincentiusstraat 7 4701 LM Roosendaal
Ticket: Vrije gift