Bockbierfestival
Zaterdag, 08 Oktober 2016, 13:00 - 19:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact 06-12962454 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. roosendaalbockbierfestival.roosendaalsbiergilde.nl/
Bockbierfestival
Een vijftal lokale horecagelegenheden openen hun deuren en schenken gezamenlijk meer dan 20 smakelijke bockbieren. Deelnemers kunnen vanaf 14:00 uur voor deze zogenaamde bockengang zich aanmelden op het terras van speciaal biercafé De Sjoes of van café de Drie Weesgegroetjes (3W). Bij het aanmelden ontvangen zij voor een schappelijk bedrag een mooi eigentijds proefglas (15ml), een boekwerkje met interessante achtergrondinformatie over de te schenken bieren, de benodigde jetons ten behoeve van een proefglaasje bockbier en een route langs de deelnemende cafés. De route start op de Markt bij deelnemende cafés De Sjoes, Chagall en ’t Wapen van Roosendaal of start in de tegenovergestelde richting in de Molenstraat bij cafés de Drie Weesgegroetjes en bruin café Jaxx. In de deelnemende cafés is minimaal een van de leden van het Roosendaals Biergilde aanwezig voor advies over de speciaalbieren.

Naast de meer dan 12 verschillende commerciële bockbieren worden ook speciale varianten geschonken. Stuk voor stuk prachtige speciaalbieren, die goed gewaardeerd worden of prijzen hebben gewonnen. Voorbeelden zijn de op houtgerijpte dubbelbock van Duits & Lauret uit Everdingen, een complex moutig bockbier van Baxbier uit Groningen, een bovengistend roodbruin bockbier van Brouwerij de Pimpelmeesch uit Chaam en een hoppige prijzenpakker van de Stadsbrouwerij De Koperen Kat uit Delft.
Locatie Cafe De Sjoes Markt 16 4701 PE Roosendaal