MAAND VAN DE GESCHIEDENIS - VERHALENKAMER ZUIDERWATERLINIE
Zaterdag, 01 Oktober 2016, 14:00
Tot Zaterdag, 29 Oktober 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unieke verhalen van bewoners tijdens de Maand van de Geschiedenis.

De vesting Bergen op Zoom maakte deel uit van de ZuiderWaterlinie: een kralensnoer van forten, vestingsteden, schansen en inundatievlaktes langs Noord- en West-Brabant. 
In de ‘Verhalenkamer’ vertellen bewoners over hun eigen verbinding met deze vesting als onderdeel van de linie aan de hand van het thema ‘Grenzen’. Eigen, unieke verhalen die weer als inspiratiebron gebruikt worden door lokale initiatiefnemers die op het ZuiderWaterlinie festival in 2017 een artistieke presentatie willen geven. 

Bijzonderheden 
Militaire erfgoed
De ZuiderWaterlinie vormde de scheidslijn tussen het protestantse Noorden en het katholieke Zuiden. Dit militaire erfgoed moest devijand uit- of juist insluiten. Maar, wat zijn de consequenties vangrenzen optrekken? Zo was voor de West-Brabantse boeren het land dat onder (zout) water werd gezet jarenlang onbruikbaar. Grenzen betekenen onvrijheid of juist veiligheid, de ontmoeting tussen twee werelden.

ZuiderWaterlinie festival
Het ZuiderWaterlinie festival start als een samenwerking tussen Bergen op Zoom en Steenbergen in het westen, Breda en Geertruidenberg in het midden en Megen, Ravestein en Grave in het oosten. Ook de verhalenkamers tijdens de Maand van de Geschiedenis zullen onderdeel zijn van het ZuiderWaterlinie festival en voegen drie mooie verhalen toe. Laat je verrassen en meenemen door deze bijzondere verhalen! 
Zie ook www.zuiderwaterlinie.nl 

Er start een Verhalenkamer om 14.00 uur en een om 15.00 uur in de Maquettezaal van het Markiezenhof. Toegang Verhalenkamer gratis. 

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom