KIDM: COOL MCFINN
Zondag, 11 September 2016, 13:15
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keltische folk en traditionals

Helemaal volgens de Ierse pubtraditie speelt en zingt Cool McFinn rond de tafel, in en om de gezellige Orangerie. En ... meezingen mag ook! 

De Bergse/Bredase formatie Cool McFinn dankt haar naam aan de legendarische reus Finn Mc Cool, die van Ierland naar Schotland liep via de net zo legendarische basaltblokken van The Giant's Causeway (een van de wereldwonderen). De anagram verraadt het karakter van deze band: folk en traditionals maar dan in eigenzinnige arrangementen.


Bijzonderheden 
In het voornamelijk Ierse repertoire is er alle ruimte voor Schots en muzikale uitstapjes naar andere landen en genres. De band is in 1992 ontstaan onder de naam The Donkeys. Sindsdien ondergingen bandnaam, bezetting, instrumentarium en een deel van het repertoire diverse wijzigingen, maar twee oorspronkelijke leden én de succesformule zijn gebleven. Opzwepende Irish dance tunes, bekende pubsongs, haunting airs, stevige folkrock en kippenvelmakende ballads vormen samen een afwisselend repertoire dat elke gelegenheid met een oergezellige sfeer vult! Naast een keur aan instrumenten, kun je rekenen op goed matchende stemmen en een aanstekelijke presentatie.

Cool McFinn bestaat uit:
Astrid (fiddle)
Leon (gitaar, zang)
Chris (mondharmonica, bodhrán, zang)
Ans (zang, gitaar, tin-whistle/fluit, accordeon en Keltische harp)
Frans (zang, banjo, mandoline, bodhrán) 

11 SEPTEMBER — 13:15
11 SEPTEMBER — 14:15
Locatie Landgoed Mattemburgh Antwerpsestraatweg 183 4631PN HOOGERHEIDE