KIDM: FOTOWEDSTRIJD DE 5 TORENS VAN DE STAD
Zaterdag, 10 September 2016, 10:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Torens zijn iconen van de stad en al eeuwenlang beeldbepalend. Vroeger wilde men de stad overzien of kunnen zien wat er in de verte aan de hand was. In tijden van oorlog kon dat de vijand zijn. Torens werden ook functioneel gebruikt en ze werden gebouwd om te kunnen laten zien over wat voor een rijkdom men beschikte.

Fotowedstrijd
De gemeente Bergen op Zoom organiseert een fotowedstrijd, met als thema Torens. Het is de bedoeling dat alle onderstaande vijf torens worden beklommen gedurende het weekend van Kunsten in de Monumenten (10 en/of 11 september). Al deze torens hadden vroeger een andere functie. 
• De gevangenpoort als stadspoortwachter om te aanschouwen wie stad in en uit ging
• De peperbus als luidklok toren en brandwacht toren
• Het stadhuis (de traptoren) als het bestuurlijk bolwerk 
• Het Markiezenhof om de rijkdom te tonen en om de vijand te kunnen traceren 
• De watertoren als functionele toren om de waterdruk op het leidingnet te houden.

Bijzonderheden 
Opdracht:
Maak vanaf alle 5 de torens en/of gebouwen een foto waarbij je je als fotograaf moet verplaatsen in de functie van de toren. Wat zag bijvoorbeeld de poortwachter en wat zag de brandwacht als deze vanaf de toren de omgeving aftuurde? Stuur je 5 foto’s (dus vanaf elke toren eentje) uiterlijk 15 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. fotowedstrijd KIDM. Zet daarbij je adresgegevens, telefoonnummer en je leeftijd en wie weet neemt de organisatie na 15 september contact met jou op omdat je gewonnen hebt. 

Voorwaarden
Iedereen mag meedoen aan de fotowedstrijd en er zijn leuke prijzen te winnen. Er wordt gewerkt met leeftijdsgroepen, zodat ook kinderen en jongeren aan de wedstrijd mee kunnen doen. 
De leeftijdsgroepen zijn als volgt ingedeeld: 0 t/m 11 jaar, 12 t/m 18 jaar en van 19 t/m 100. Voor alle 30- jarige is er een aparte klasse. Dit omdat de Open Monumenten Dag landelijk voor de 30x georganiseerd wordt. Met het insturen van je foto’s geef je de gemeente Bergen op Zoom het recht om jouw foto’s te mogen gebruiken voor publiciteit. 

Locatie Centrum Bergen op Zoom