Onthulling The Hourglass tijdens Open Monumentendagen PHEIDIPPIDES WATCHES PRESENTEERT NIEUWSTE ONTWERP
Zaterdag, 10 September 2016, 14:00
Tot Dinsdag, 27 September 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onthulling The Hourglass tijdens Open Monumentendagen

PHEIDIPPIDES WATCHES PRESENTEERT NIEUWSTE ONTWERP

 

Zaterdag 10 september om 14.00 uur maakt de wereld kennis met het nieuwste horloge-ontwerp van Rogier van de Ree van Pheidippides Watches. Hij doet dit tijdens het Monumentenweekend in d’Engelenburgh in Fijnaart.

 

‘Pheidippides Watches’ is een jong horlogemerk dat in 2015 is opgericht door Rogier van de Ree. Inmiddels timmert het fijnaartse bedrijfje met twee bijzondere modellen goed aan de weg. Nieuw in het veld en dus ongehinderd door tradities kan Pheidippides Watches werken aan een collectie horloges die opvallen door vormgeving en/of bediening.

Tijdens het monumentenweekend lanceert Pheidippides Watches haar derde model: The Hourglass. Een model dat tijdweergave terugbrengt tot een haast absolute eenvoud. Temidden van een expositie met traditioneel horlogemakersgereedschap wordt op zaterdag 10 september om 14:00 uur het doek weggenomen van deze “combinatie van traditie en moderniteit".

 

Het doel van Pheidippides Watches is het maken van mechanische horloges met vernieuwende constructie-elementen en veel aandacht voor design details. Behalve een standaard uurwerk worden alle onderdelen volledig naar eigen ontwerp vervaardigd met hoge kwaliteitsmaatstaven. De ontwerpen worden door kenners goed ontvangen met als meest gehoorde reactie ”eindelijk weer eens wat nieuws in een wereld vol kopieën van de zoveelste variatie op een bekend thema”. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.pheidippides-watches.com.

 

Rogier van de Ree

De man achter Pheidippides Watches is Rogier van de Ree. Hij studeerde elektrotechniek en informatica in Delft, gevolgd door tien jaar werk in de ICT dienstverlening als programmeur, adviseur, projectleider en leidinggevende. Daarna heeft hij zijn hart gevolgd en is professioneel fotograaf geworden. Een aantal jaar later is hij zijn bedrijfservaring en inzicht in de mens achter het werk in gaan te zetten als organisatie-adviseur rondom het nieuwe werken. Zijn passie voor horloges is uitgegroeid tot een bedrijf waarin hij zijn technisch inzicht en esthetisch gevoel kan combineren bij het maken en realiseren van eigen ontwerpen.

 

 

Noot voor de redactie: 

 

U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie op zaterdag 10 september om 14.00 uur.

 

Meer informatie via Marcel Deelen, 06 – 8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie d'Engelenburg Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart