HEERLIJKE KUNST OP DE BRABANTSE WAL
Vrijdag, 02 September 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heerlijke Kunst is een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie rond Hoeve Hildernisse. 

De kunstwerken van 13 kunstenaars hebben rond Hoeve Hildernisse een tijdelijke plek gekregen tussen de kippen, de schapen en de varkens. Zij delen voor een maand hun leefruimte met deze werken. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de locatie en de sfeer rondom de Hoeve.

Hoeve Hildernisse
Hildernisse was een dorp in het verdronken land van Markiezaat bij Bergen op Zoom. Nu draagt de buitendijkse boerderij de naam Hildernisse. Het stukje natuur rond de boerderij kent veel tegenstellingen: zoet en zout, wind en stilte, door bos omsloten en open vergezichten, kwelders en industrie. 

Bijzonderheden 
De expositie is elke dag van 26 augustus t/m 25 september vrij te bezoeken en prima te combinereen met een wandeling en/of fietstocht tussen de Kraaijenberg en de Duintjes en Landgoed Mattemburgh.

Op vrijdag 26 augustus om 19.00 uur zullen performers Willemien van Dijke en Martin Hoevenaars de expositie openen. Elk weekend in de expositieperiode, zijn er op zaterdag en zondag kunstenaars aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur.
René Spruijt leest op 28 augusus, 11 en 18 september gedichten voor uit eigen werk vanaf 14.00 uur.
Op 25 september zal de expositie afgesloten worden met muziek door de groep Babiz Cunat, tussen13.00 en 16.00 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn: 
Riet Buuron, Han Aertssen, Trudie Vrolijk, Irene Weug, Carla Stout, Erdal Unal, Lia Reijnders, Addy van Kempen, Christine Veraart, Janine Chedd, Frank Beek, Manu Dudink en Hella Sluyters 

Locatie Hoeve Hildernisse Hildernisse 1 4617RB BERGEN OP ZOOM