Start kaart verkoop activiteiten Maand van de Geschiedenis
Woensdag, 27 Juli 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.markiezenhof.nl

Start kaart verkoop activiteiten Maand van de Geschiedenis

In oktober is het weer Maand van de Geschiedenis, met grootste historische evenement van Nederland! Het thema van de maand is Grenzen. Ook in het Markiezenhof is er dan van alles te zien en beleven. Start kaartverkoop van de diversie activiteiten is vanaf vrijdag 15 juli.

De kaarten kunnen aangeschaft worden via de website van het Markiezenhof.

 

filmdocumentaire ‘Hoop op Toekomst’
Documentaire
van Leo van Maaren over de opvang van een miljoen Belgische vluchtelingen in Nederland vanaf oktober 1914. De documentaire is een bijlage bij het gelijknamige boek door Ingeborg Kriegsman.

Hoe verliep de vlucht, hoe groot was de chaos van de eerste dagen, hoe verliep de opvang van Nederlandse zijde? Ineke van Broekhoven uit Bergen op Zoom is voor de documentaire geïnterviewd als nazaat van een Belgische vluchteling en stadshistoricus Yolande Kortlever komt aan het woord als deskundige.  

Zondag 9 oktober, 15.00 uur, Hofzaal Markiezenhof
Entree €3,- inclusief consumptie

Ridders & Prinsessen dag

 

De kasteeldans of het Verover- en grenzenspel, de Franse (tambour)slag, je zelf versierde geldbuidel, stoer voer en prinsessentaartjes, geschminkt door Hofdames en uiteindelijk voor de camera's van de paparazzi op de Castle walk... In het Markiezenhof beleef je de Ridders & Prinsessen dag pas echt! De activiteiten zijn het meest geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij kunnen deelnemen aan diverse grensverleggende activiteiten en workshops.
Locatie: Markiezenhof
Entree €7,50 (groot)ouders gratis (begane grond).
Zondag 16 oktober 13.00 - 16.15 uur. 

Lezing over Alice Herz-Sommer in de Synage
In 2014 overleed de 110-jarige joodse pianiste Alice Herz-Sommer in Londen. Ten tijde van haar dood was zij de oudste overlevende van een Holocaust-concentratiekamp.
Op 11 oktober vindt in de Synagoge een lezing over Alice Herz-Sommer (Praag, 26 november 1903 - Londen, 23 februari 2014) plaats. Spreker is Ted van der Heijdt, pianist/dirigent van het CKB.
Locatie: De Synagoge, Koevoetstraat 39 Bergen op Zoom
Datum: 11 oktober, 20.00-22.00 uur
Entree: €2,50. Kaartjes zijn te koop bij de receptie van het Markiezenhof 

Verhalenkamer ZuiderWaterlinie
Unieke verhalen van bewoners tijdens de Maand van de Geschiedenis. De vesting Bergen op Zoom maakte deel uit van de ZuiderWaterlinie: een kralensnoer van forten, vestingsteden, schansen en inundatievlaktes langs Noord- en West-Brabant. In de ‘Verhalenkamer’ vertellen bewoners over hun eigen verbinding met deze vesting als onderdeel van de linie aan de hand van het thema ‘Grenzen’. Eigen, unieke verhalen die weer als inspiratiebron gebruikt worden door lokale initiatiefnemers die op het ZuiderWaterlinie festival in 2017 een artistieke presentatie willen geven.
1 oktober 2016. De Verhalenkamers starten om 14:00 uur en om 15:00 uur in de Maquettezaal van het Markiezenhof.
Toegang tot de Verhalenkamer is gratis.

Expositie Grafiek zonder Grenzen
Tijdens de Maand van de Geschiedenis kun je de tentoonstelling Grafiek zonder Grenzen bekijken. Tien jonge grafici exposeren rond het thema 'grenzen'.  Nederlandse grafici met passie voor hun vak! Mensen van wie de ogen gaan glimmen als ze het over drukpersen en inkt hebben. De kunstenaars tonen vrij werk en maken speciaal voor de gelegenheid een grafiekmap. Deelnemende kunstenaars zijn: Merlijne Marell, Truzanne Lousberg, Hanna de Haan, Mieke Robroeks, Jose Witteveen, Emmy Dijkstra, Jaco Putker, Mirka Farabegoli & Violeta Bravo, Laura Casas Valle en Bergenaar Peter Franssen. 

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom