20 juli is de Bergse Speeltuindag!
Donderdag, 14 Juli 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20 juli is de Bergse Speeltuindag!

 

Op woensdagmiddag 20 juli is er groot feest in Stadsspeeltuin Van Glymes. Dan wordt namelijk de allereerste Bergse Speeltuindag georganiseerd. Vanaf 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur is iedereen van harte welkom in de speeltuin.  Op deze dag zijn er buiten de gewone speeltoestellen in de Speeltuin nog veel meer activiteiten. Er is een springkussen, er zijn verschillende spellen en DJ Kas zal de hele middag plaatjes draaien. Ook Kaatje zal een bezoek brengen aan de Speeltuin en zij komt niet met lege handen! Samen met DJ Kas heeft Kaatje namelijk een liedje gemaakt, speciaal voor de Speeltuin. Op de Bergse Speeltuindag zal zij dit voor het eerst aan iedereen laten horen. Kaatje wil graag dat iedereen meezingt met haar liedje en daarom vraagt ze alle kinderen om thuis een microfoon te knutselen, zodat iedereen zijn eigen microfoon heeft om mee te zingen. Samen met DJ Kas en Kaatje gaan we een groot feest maken van de allereerste Bergse Speeltuindag. Dit mag je niet missen!

 

Naast de eigen mascotte, Kaatje van Glymes, heeft de speeltuin dus straks ook een eigen lijflied. Een groot project waar lange tijd in het geheim aan gewerkt is door de stadsspeeltuin in samenwerking met KAS Entertainment. De tekst van het lied komt van Eric van Loon, in Bergen op Zoom en omstreken bekend van zijn kinderboeken over de vastenavend. Als onderdeel van stichting Ellefke was hij verantwoordelijk voor de tekst van de succesvolle kinderboeken ‘De nuuwe vriende van de Peperbus’ en ‘De Nar leer krablòòpe’. Voor de tekst heeft hij zich laten inspireren door de speeltuin en door Kaatje. Voor de muziek is een bekende producer benaderd, Arjan van Tricht van FirstTakeMusic. Ondanks dat zijn studio in Etten-Leur gevestigd zit, is hij geen onbekende in Bergen op Zoom. Hij verzorgde onder andere de muziek bij het spektakel op de Kijk in de Pot ter ere van het 800-jarig bestaan van Bergen op Zoom. Ook schreef hij de muziek voor het toneelstuk Exodus aan de Schelde van de Vierschaar en schreef hij muziek voor de film Dag Mannetje. Uiteraard heeft Kaatje het liedje ingezongen. Speciaal voor deze gelegenheid is Esmay Deleij in de huid gekropen van Kaatje en heeft zij in de studio het lied voor de speeltuin ingezongen. Het eindresultaat is een pakkende song, lekker om mee te zingen en om mee te dansen!

 

Op woensdagmiddag 20 juli zal het lied voor het eerst te horen zijn, maar dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat kinderen het liedje kunnen luisteren. De speeltuin heeft grootse plannen met het lied, maar wat precies zal nog even geheim blijven. Het lied zal in ieder geval vaak in de speeltuin te horen zijn. Het zou fantastisch zijn als over een tijdje alle kinderen in Bergen op Zoom het liedje uit volle borst mee kunnen zingen, want het is altijd één groot feest in de speeltuin! Dit jaar organiseert Stadsspeeltuin Van Glymes op woensdagmiddag 20 juli voor het eerst de Bergse Speeltuindag, maar het voornemen is om hier een jaarlijkse feestdag van te maken. Bergen op Zoom heeft een prachtige stadsspeeltuin waarin ieder kind welkom is en waarin iedereen kan klimmen, klauteren, schommelen en spelen. Dat mag best wel eens gevierd worden! Dit komt ook duidelijk naar voren naar in het promo-filmpje dat is gemaakt door mokkamedia, speciaal voor de Bergse Speeltuindag. Dat veel mensen uitkijken naar deze feestmiddag is wel aan te zien aan de talloze mensen die het promo-filmpje hebben gedeeld!  Houd de Facebook-pagina van Stadsspeeltuin van Glymes in de gaten voor het laatste nieuws over de eerste Bergse Speeltuindag en voor het laatste nieuws over de unieke speeltuin-song! 

Locatie Stadsspeeltuin van Glymes Gertrudisboulevard 225 4615 MA Bergen op Zoom