OPEN DAGEN BEELDENTUIN PAULA WITHAGEN
Zaterdag, 09 Juli 2016, 13:00
Tot Zaterdag, 16 Juli 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de weekenden van 1 t/m 3 juli en 8 t/m 10 juli kan je kunst komen bekijken in de Beeldentuin van Paula Withagen. Op zaterdag 2 juli is er om 15.00 uur een opening door kunsthistoricus Johanna Jacobs.


Bijzonderheden 
Deelnemers aan Open Dagen Beeldentuin Paula Withagen zijn:

Paula Withagen, Beelden en Schilderijen
Paula werkt vooral in de steensoorten Arduin, Marmer, Albast en verschillenden Serpetijn soorten. De stenen komen uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe. 
Bijna altijd kapt zij menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt zij vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Tot slot is voor haar de eenheid “beeld en sokkel” fundamenteel.

Ria van Dijk, Aquarellen
Ria van Dijk komt met figuratieve schilderijen. Zij volgde schilderlessen bij een professionele kunstschilder. Haar techniek is aquarel en zij heeft de mens en zijn leven als inspiratiebron. Als bijzondere onderwerp heeft zij het Boeddhisme waar monniken centraal staan.

Annelies van Loenhout, Glas
Annelies heeft de opleiding tot glazenier gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, 4 jaar Hogere Graad en 2 jaar Specialisatie Graad. Zij begeeft zich enerzijds op traditioneel terrein van de Kunstnijverheid zoals het restaureren en ontwerpen van glaspanelen voor het gebruik in interieurs als ook voor het gebruik als architectonisch element.
Daarnaast maakt zij ook autonome objecten van glas. Deze werken zijn zowel van glas in lood als van gefuseerd glas. Hierbij wordt de functionaliteit losgelaten. Voor deze objecten ontwikkelt zij haar eigen individuele expressie.
www.glasateliervanloenhout.nl 

Juul Kortekaas, Lood en Staal
Juul is geboren in 1950 te Beuningen. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving te ’s-Hertogenbosch en is in 1973 afgestudeerd. Zij is werkzaam als autonoom beroepskunstenaar in ruimtelijk, platte vlak en poëzie. Juul heeft vele uiteenlopende opdrachten gedaan en op diverse plekken geëxposeerd door heel Nederland. Als tuinders dochter werkt zij met bladeren en stelen in roestvast staal. Staal dat licht vangt en reflecteert; stil staat in de tijd.
Elly Franken, Sieraden, Tassen en Hoeden
Creatief bezig zijn heeft Elly altijd leuk gevonden. In haar jeugd begon ze al te handwerken en zelf kleding te maken. Later gingen ook andere textiele werkvormen deel uitmaken van die hobby. 
In 2009 heeft ze het examen hoedenmodiste met goed gevolg afgelegd en sindsdien maakt zij allerlei soorten hoeden van o.a. vilt. Sinds een jaar of vijf zijn daar ook tassen bij gekomen. Eerst alleen oude fietsbanden, later leer, kunststof en gerecyclede materialen, zoals rubber en brandweerslang, al dan niet in combinatie. 

Locatie Beeldentuin Paula Withagen Daansbergen 48 4661 RG Halsteren