Carlos Malta & Jan Dumée - 'A Escala' (de tussenlanding)
Woensdag, 29 Juni 2016, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Dit programma bevat eigen werk van Malta en Dumée.
Voor deze avond brengen zij een aantal bevriende en gerenommeerde musici bijeen voor een groot muzikaal avontuur met veel improvisatie en verrassende wendingen!

Carlos Malta - fluiten & saxen
Jan Dumée - gitaren
Wim Dijkgraaf - chromatisch harmonica
Ivo Stuivenberg - piano & Fender Rhodes
Stefan Lievestro - contrabas

Pierre van der Linden (o.a. Focus en Ekseption) - drumsDe virtuoze Braziliaanse fluitist & saxofonist Carlos Malta maakt een korte tussenstop in Nederland en geeft tijdens het North Sea Round Town Festival op 29 juni a.s. een éénmalig en uniek concert in LantarenVenster.

Voor deze bijzondere avond heeft hij met zijn muziekvriend en gitarist/componist Jan Dumée een bijzonder fraai programma samengesteld getiteld ‘A Escala’ (de tussenlanding).

Carlos en Jan ontmoetten elkaar voor het eerst in ’91 bij Hermeto Pascoal thuis in Rio de Janeiro en van waaruit zij in ’98 hun eerste project A Combinação Malta/Dumée creëerde.

Malta maakte eerder furore bij Hermeto Pascoal (7 juli a.s. in LantarenVenster) én zijn eigen groep Pife Muderno.
Daarnaast speelde hij met andere... grootheden zoals Pat Metheny, Gil Evans, Sergio Mendes, Gilberto Gil en het nieuwste Snarky Puppy album Family Dinner Vol.2.

Dumée participeerde in de grote herleving van Focus in 2001 en speelde daarmee in ruim 30 landen over de hele wereld.
Als eclectisch gitarist en connaisseur van de Braziliaanse muziekcultuur maakte hij verschillende albums waaronder met O Septeto Plus en met het Dumee & Dijkgraaf Quinteto welken kunnen bogen op internationaal lovende kritieken
Locatie Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam