PROEFMEI GROTE MARKT: IK (K)OOK
Vrijdag, 27 Mei 2016, 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik kook en ik ook! Daar gaat het om tijdens ProefMei. Samen met het Living Lab wordt de Grote Markt een plek van beleven en mee doen. 

ProefMei heeft ondernemers en de provincie Noord-Brabant uitgedaagd om er een activiteit van te maken die voor iedereen toegankelijk is en waar de komende jaren verder invulling aan gegeven kan worden. 

De Rijken van de drie AAA’s
Op de Grote Markt komen drie rijken. Het Aspergerijk, het Aardbeienrijk en het Ansjovisrijk. In ieder rijk is er een klein restaurantje. Maar niet zomaar een restaurantje. De drie AAA’s worden gepresenteerd door ondernemers die ondersteund worden door een aantal juniorkoks. In ieder rijk wordt er ook aan storytelling gedaan, uitgevoerd door het ROC i.s.m. de NHTV, opleiding Hospetality. Zij vertellen het verhaal van de drie AAA’s.

Bij ProefMei horen natuurlijk ook gezellige terrasjes waar je lekker kunt relaxen en genieten.

Bijzonderheden 
Elke dag is er een paviljoen voor de kinderen waar ze lekker actief mee kunnen doen. Op vrijdag kunnen de allerjongste een kleurplaat van de Brabantse Wal Reuzen inkleuren. Op zaterdag is de prijsuitreiking van de wedstrijd ter gelegenheid van het 10 jaar bestaan van Ansjovion en Aspergilda. Kom luisteren naar het spannende verhaal van deze twee Brabantse Wal Reuzen. 

Zaterdag staat in het teken van het scholenproject van ProefMei en het Buurtcultuurfonds dat eerder op de scholen heeft plaatsgevonden. Kinderen kunnen dan o.a. jam inmaken. Op zondag is het proeven van kunst. Wat te denken van het maken van een eetbaar schilderij? Dat is natuurlijk helemaal te gek! 

Het Living Lab
Het Living Lab is een open podium; iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te doen. Tijdens ProefMei ontstaan hier de nieuwste ideeën voor het Brabant en de Brabantse Wal van de toekomst. Samen nadenken over antwoorden hoe we om moeten gaan met de natuur, duurzame landbouw, landschappen, energie, en werken in de regio. Het Living Lab is voor jong en oud. Het is super interactief en verrassend. Zie het maar als een kijkdoos die gaat over nieuwe ideeën en creatieve oplossingen. 
IK(K)OOK van 27 t/m 29 mei tijdens ProefMei op de Grote Markt.

Locatie Grote Markt 2 4611NR BERGEN OP ZOOM