JazzBoZ 2016 Jazzconnection
Zaterdag, 21 Mei 2016, 21:00 - 22:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sazzleonoreOpgericht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 1990 met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Zo stonden ze al een week lang op het beroemde Ascona Jazzfestival in Zwitserland en tourde de band in 2014 onder meer door China en Maleisië. In 2015 werden grote festivals aangedaan in Rusland, Servië en Bulgarije.


Jazz Connection is een groot navolger van de Jump & Jive stijl, die zo’n vijftig jaar geleden in de Verenigde Staten van Amerika enorm populair werd. Met songs van o.a. Louis Jordan en Louis Prima, zoals ‘Is you is or is you ain’t my baby’, ‘Just a Gigolo’ en ‘Jumpin’ Jive’, brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz.
Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkelijk eigen geluid dat is te omschrijven als transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een heerlijk middagje jumping jazz in Bergen op Zoom.

Locatie Beursplein 4611 JG Bergen op Zoom