JaZZBoZ 2016 Kraak & Smaak
Vrijdag, 20 Mei 2016, 23:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kraaksmaakBezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak. Sinds het verschijnen van hun debuutplaat tien jaar geleden, stond het trio op festivals all over the world, maakten ze remixes voor o.a. Röyksopp, Moby, Lee Fields en Maxwell en schudden ze en passant nog even een eigen label uit de mouw. All the way from the Netherlands: Krack & Smack!

Sinds de verschijning van debuutalbum Boogie Angst, alweer tien jaar geleden, is Kraak & Smaak meer dan aan! De combinatie van clubsounds en live-muziek was een totaal nieuw fenomeen en hun aanstekelijke mix van funk, disco en house maakte ze geliefd in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Ze werden uitgenodigd te spelen op festivals als Pinkpop, Lowlands, Glastonbury en Sziget en waren support act voor Faithless.

Hiermee trok Kraak & Smaak de aandacht van een Amerikaans publiek (waar ze liefkozend Krack & Smack genoemd worden), waarop optredens op SXSW en Coachella volgden. De lijst met mijlpalen lijkt never ending: een optreden bij Jimmy Kimmel Live!, Moloko die de openingstrack van het album Plastic People schreef en het gebruik van tracks in bekende televisieseries als Grey’s Anatomy, Men in Trees en What About Brian? En als dan ook nog Kayne West je videoclip de hemel in prijst, weet je dat je het gemaakt hebt…

Locatie Grote Markt 2 4611NR BERGEN OP ZOOM