Line-up Dijkrock Rilland 2016 compleet!‏
Zaterdag, 16 April 2016, 12:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZATERDAG 16 APRIL

Op de grote rockdag  gaan we los met MONSTERS OP DIJKROCK. Vanaf 14.00 uur wisselen punk, hardrock en metal elkaar af in een indrukwekkende lijst met (tribute)bands uit binnen- en buitenland.

 

Hardball

 

Tussen de hoofdacts door speelt de Zeeuwse formatie Hardball de pauzes vol vanaf het buitenpodium. Hardball is een 5-koppige formatie met als muzikale grondslag rockcovers uit de jaren 70 tot en met heden. Zoals de naam al aangeeft brengt deze band een stevige show met ballen, waarin vocalen heftig uithalen, gitaarsolos om je oren gieren, een locomotief als drums je een onvergetelijke avond laten beleven. Ze spelen o.a. nummers van Iron Maiden, Queen, Mr. Big, AC/DC en vele anderen. Deze rockcover sensatie mag u absoluut niet missen!

Blitzkrieg Bop – Ramones tribute

De openingsact is de Zeeuwse Ramones coverband Blitzkrieg Bop met onze oud vrijwilliger/bestuurslid Jacco Dekker. De band is genoemd naar het gelijknamige debuutalbum van de Ramones uit 1976. Van dit album komt ook de openingstune van de legendarische band Greenday. Sinds 2014 kruipen de heren in de huid van hun helden op diverse festivals in Zeeland en omstreken.

 

Jacco Dekker/Jacky Ramone: Vocals

Teun Priem/Tony Ramone: Guitar

Henne van de Schraaf/Henny Ramone: Bass

Ronald Bimmel/Ronny Ramone: Drums

 

 

https://www.facebook.com/Blitzkrieg-Bop-770205109716911/

SeQuoYah

Ook wel bekend als SQY Rocking Team, een viermansformatie uit Nederland en België, opgericht in 1993. Hun muziek kan het best beschreven worden als Hardrock ’n Roll. Ze staan bekend om hun energieke live shows en geweldige stage performance, inclusief stagediving. Ook op Dijkrock stonden ze al eens eerder. Inmiddels hebben ze ruim 800 gigs gehad in zowel Nederland als het buitenland. Ze deelden in hun indrukwekkende 20 jaar rocken het podium met diverse beroemde internationale bands als Deep Purple, Status Quo, Mötorhead, Uriah Heep en Whitesnake. Hun 4e album “Full Throttle” (2004) werd zeer goed ontvangen en zorgde voor een enorme mediaboost. De opvolger “Top Fuel Tendencies” (2006) bleef in dezelfde stijl, waarin veel gitaren worden gecombineerd met melodische harmony.

 

Harald van Kruysdijk: lead vocals / guitar

Joost Deeben: vocals / lead guitar

Paul Rijkers: vocals / bass

Wim Deeben: drums

 

https://www.facebook.com/SQYRT

 

http://www.sqy.nl/

Dyscordia

Belgische progressieve melodische metal band. Onder invloed van bands als Gwyllion, Artrach, Varangian, Thymes of Destruction, Anesthesy and Impedigon nemen deze heren hun eerste 6 tracks op in de zomer van 2010 onder de naam “Reveries”. Deze tracks worden aan de massa ten gehore gebracht als supporting act van Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance. Op 16 maart 2013 is het tijd voor eerste volledige album “Twin Symbiosis”, opgenomen in samenwerking met de Zweedse meester Jens Bogren. Dit jaar brengen ze hun tweede album uit “Words in Ruin”. De release vindt plaats op 8 april in De Kreun in Kortrijk, de thuisbasis van de band.

At ease with its part in the coming Apocalypse, Dyscordia now roams the lands of futile moderation, bringing chaos to the order, casting metal out of silence and forcing noise upon the deaf!

 

Piet Overstijns : Lead vocals

Stefan Segers : Guitar & grunts

Guy Commeene: Lead guitar

Martijn Debonnet: Guitar & backing vocals

Wouter Nottebaert: Bass guitar & backing vocals

Wouter Debonnet : Drums

 

https://www.facebook.com/Dyscordia-107071159350796/

 

http://www.dyscordia.com/

The Ultimate Guns ‘N Roses Tribute band

Deze tribute is een echte tribute, muzikaal en show. Ze leveren 100% de originele show uit de Use Your Illusion tijd van begin jaren ’90. Wil je Axl, dan krijg je Axl. Wil je Slash, dan krijg je Slash. Alles is tot in de kleinste details uitgezocht en met volle overgave gespeeld. De band speelt samen sinds januari 2015 en stonden afgelopen jaar meteen op Paaspop.

 

Lead Vocal: Marc Meesters
Lead Guitar: Dick Kersten
Bass guitar: Henny Tangelder

Drums: Jeroen Polderman
Rhythm Guitar: Jasper Verbruggen
Backing Vocal: Jennifer Bouwens

 

https://www.facebook.com/ultimategunstribute/

 

http://www.ultimategunstribute.com/

Keepers of Jericho – Helloween tribute

In juni 2013 opgericht door de bassist, doelen deze Grieken op live optredens die zo dicht mogelijk liggen bij de sound en spirit van de legendarische Duitse power metal van Helloween.

 

Mike Livas - Lead Vocals
Spyros Rhodes Roditis - Lead Guitars
George Thanasoglou - Lead Guitars, backing vocals
Jim Ramses - Bass Guitar, backing vocals
Bill Kanellopoulos - Drums
Alex Griever Paf - Keyboards

 

 

https://www.facebook.com/KeepersOfJerichoGR/

Present Danger – Metallica tribute

De Kaatsheuvelse band Present Danger is gestart in 1996 als hardrock- coverband. Al snel werd een aanvang gemaakt met het schrijven van eigen materiaal en heeft de band inmiddels drie CD-albums in eigen beheer uitgebracht. Naast de vele positieve reacties op het eigen werk, werd wel vaak de vergelijking gemaakt met Metallica. In 2005 besloten de bandleden naast de reguliere optredens een Metallica-set te gaan brengen.
In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich als Metallica tribute in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie "Clash of the coverbands". 
Dit werd een mooie periode voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de Mezz Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de award van beste gitarist in ontvangst nemen. 
Sindsdien speelt Present Danger vaak als Metallica tributeband op poppodia en festivals in de Benelux en Duitsland, zo ook bij ons op Dijkrock. Ze vieren dit jaar hun 20-jarig jubileum, dus dat beloofd een extra goed feestje!

 

Thijs de Jong: Guitar/Vocal
Martijn de Jong: Drums  
Maikel Netten: Guitar
Raymond Netten: Bass

 

 

https://www.facebook.com/Present-Danger-official-PD--180296428720065/

 

http://www.presentdanger.nl/

Up the Irons – Iron Maiden tribute

Wat begon als een onschuldig optreden op kleine podia is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende tributebands in Nederland. Van de grote zaal 013 in Tilburg tot aan Podium Hardenberg en Lucky&Co in Rijssen en alles daartussenin werden inmiddels bespeeld. Ook België (Graspop), Frankrijk (Arc-en-Ciel), Italië (Alcatraz), Duitsland (Colos Saal) en Groot Brittannië (The Underworld) hebben  mogen genieten van deze band. Vorig jaar vierden ze hun 15-jarig bestaan en hebben daarmee de shows weer groter aangepakt. Eddie is weer groter geworden op het podium tijdens de live-acts. Het vakmanschap en de ervaring van de muzikanten spat van het podium.

 

Jos Severens: Vocals

Paul Marelis: Guitar

Laurent Schijns: Guitar

Joey Bruers: Bass

Tom Heijnen: Drums

https://www.uptheirons.nl

 

https://www.facebook.com/uptheirons.NL/

 

Locatie Grensweg in Rilland.
Vrijdag:
- Terrein open vanaf 20.00uur
- Ticketprijs €7,50
Zaterdag:
- terrein open vanaf 12.00uur
- ticketprijs € 15,00
Zondag:
- terrein open vanaf 12.00uur
- ticketprijs € 7,50
Combiticket:
• €27,50 in de voorverkoop
• €30,-- aan de kassa
Voorverkoopadressen:
- De Knalpot te Rilland
- Eetcafé ’t Klavertje te Hoogerheide
- Café Calfven te Ossendrecht
- Café Die Twee te Bergen op Zoom
- www.pedaal.nl