Line-up Dijkrock Rilland 2016 compleet!‏
Vrijdag, 15 April 2016, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VRIJDAG 15 APRIL

Vrijdagavond 15 april bieden we 4 jonge bands de gelegenheid om zichzelf te laten zien op ons Open Podium. Ze strijden om een betaald optreden op Dijkrock 2017. Het jubileumjaar brengt weer leuke nieuwe kanshebbers voort:

 

Popcorn

Een live show van Popcorn is een ware “Ear Popping” sensatie! Klassieke krakers van toen en bekende hits van nu vormen een feest voor iedereen. Met opzwepende medleys en echte rockhits is de dansvloer altijd vol. Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van Rock, Pop en Top 2000 covers van artiesten zoals Anouk, AC/DC, U2 en Robbie Williams. 
De coverband Popcorn is ontstaan begin 2015 en bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten. Door het gevarieerde repertoire is Popcorn voor iedereen een heerlijk herkenbaar feest!

 

Jordy Pellemans - Gitaar
Arthur Kooymans - Gitaar
Petry Roozen - Zang
Johan van Dalen - Bas
Jonathan Poelman - Keys
Steve van Elteren - Drums

 

 

https://www.facebook.com/popcorn.nl/

AtFirst

At First creëert een eenheid uit een mix van verschillende invloeden die variëren van Led Zeppelin tot Halestorm en Rage Against the Machine. Dit uit zich in de vorm van harde en rauwe Alternatieve Rock gevuld met vuur en dynamiek. Hierdoor ontstaat op het podium een tsunami van geluid en energie die iedere zaal doet beven! 
Door de opvallende bandsamenstelling van twee vrouwen en drie mannen is At First niet alleen een genot voor het oor, maar ook voor het oog. De band is begin 2015 opgericht in Breda door Jamie Jochems en Eva de Brouwer. De naam At First slaat op de eerste ontmoeting van alle bandleden, waarbij de muzikale vonk gelijk oversloeg en nooit meer weg is gegaan. Na het behalen van de tweede plek op de Bredase PopRock Bandwedstrijd hebben ze in september 2015 hun demo onder de naam ‘The A-Broad Recording Session’ opgenomen. Hierdoor hebben ze in poppodia als Mezz Breda en Gebouw T gespeeld en hebben ze hun radiodebuut al gemaakt. Ook is At First geselecteerd voor het traject Breda’s Most Wanted: een initiatief van Bredase organisaties om een platform te creëren voor bands om zich te ontwikkelen tot een ‘Bekende Nederlandse Band’. Als kers op de taart hebben ze tijdens hun opvallende optreden op het Nu&Straks Festival 2015 in 
Tilburg een videoclip voor hun nummer ‘Listen’ gemaakt. Aan het eind van 2016 zullen ze weer de studio induiken om hun debuut-EP op te nemen. 


Jamie Jochems – leadzang

Youri Valentijn – leadgitaar
Davy Knobel - gitaar
Barry Bressers - bass
Eva de Brouwer – drums

 

http://www.facebook.com/at.first.band/

http://www.atfirst-band.com/

Subdivision

Deze nieuwe Zuid-Beveland/Walcherse Blues-Rockband is ontstaan in 2014-2015.
“Subdivision” is een coverband die de nadruk legt op het zoveel als mogelijk benaderen van het origineel qua muzikale inhoud. Het repertoire bestaat uit covers van artiesten zoals: Popa Chubby, Dana Fuchs, Pat Travers, Walter Trout, Gary Moore, Robben Ford, Paolo Mendonca etc. Geen saaie recht-toe-recht-aan, maar interessante melodieuze blues-rock met aandacht voor het muzikale geheel. 

Annelies van de Waarsenburg - zang
Paul Notebaart - bas
Frans Penning - drums
Dave Vreeke – gitaar

Alex Witteveen – gitaar

 

Rankov

 

In het voorjaar van 2014 zijn Driek en Joris met elkaar in contact gekomen nadat laatstgenoemde gitaarlessen heeft gevolgd bij de aan de Rockacademie afgestudeerde Driek! Na gesprekken over het maken van eigen geschreven muziek en het uitspreken van hun muzikale interesses hebben zij besloten om samen eens muziek te gaan maken. Dit beviel van beide kanten zo goed dat het een structurele ‘jamsessie’ werd in één van de oefenruimte van Boer Vos in Middelburg. In de zomer van 2014 is uiteindelijk besloten dat bij zowel Driek als Joris de ambitie aanwezig was om deze ‘band’ verder uit te bouwen. Na een korte zoektocht werd in Pedro van Dorst de perfecte bassist gevonden! Pedro is geen onbekende in de Zeeuwse muziekscene en heeft met zijn oude bands, waaronder Over The Edge en D’ordeal, zichzelf ruimschoots bewezen! Hij bleek dan ook een goede muzikale aanvulling en zo ontstond het muzikale trio wat zich sindsdien onder de noemer van ‘Rankov’ verder is gegaan. In het voorjaar van 2016 is een demo opgenomen en uitgebracht, waarop 5 eigen nummer te vinden zijn! Rankov is nu bezig om een repertoire van eigen nummers op te bouwen en de band kan niet wachten om dit live aan het publiek voor te schotelen!

Driek Stevens – gitaar, leadzang

Pedro van Dorst – gitaar, leadzang

Joris Spitholt – drums, backingzang

 

https://www.facebook.com/Rankov-1553046688350351/?fref=ts/

http://www.rankov.nl/

 

De jonge bands worden gejureerd door de professionele muzikanten Stan Verbraak en Conrad Hultermans en het enthousiaste publiek van Dijkrock!

 

Rebelstar Rock

Als opwarmer voor Monsters of Dijkrock sluiten we de vrijdag af met oldskool hardrock van REBELSTAR ROCK. De band bestaat uit 4 individuele karakters, die 1 ding gemeen hebben en dat is heel hard rocken. Zij verzorgen een optreden met o.a. alle grote namen als Metallica, Guns ‘N Roses, Motley Creu, Kiss, Ozzy Osbourne etc. Ze spelen ook eigen werk. Ze hebben al het podium gedeeld met grote bands als King’s X (USA), Helloween (DE) en Vicious Rumours (USA) en daarmee pionieren ze om de authentieke hardrock terug op de kaart te zetten.

 

Serge Naberman - Lead Vocals & Guitars

Martijn Niggebrugge - Guitars & Backing Vocals

Bart 'Dus' Pellinkhof - Bass & Backing Vocals

Richard van Leeuwen - Drums & Backing Vocals

 

http://www.rebelstar.nl/

 

https://www.facebook.com/rebelstar.rock/

Locatie Grensweg in Rilland.
Vrijdag:
- Terrein open vanaf 20.00uur
- Ticketprijs €7,50
Zaterdag:
- terrein open vanaf 12.00uur
- ticketprijs € 15,00
Zondag:
- terrein open vanaf 12.00uur
- ticketprijs € 7,50
Combiticket:
• €27,50 in de voorverkoop
• €30,-- aan de kassa
Voorverkoopadressen:
- De Knalpot te Rilland
- Eetcafé ’t Klavertje te Hoogerheide
- Café Calfven te Ossendrecht
- Café Die Twee te Bergen op Zoom
- www.pedaal.nl