CONCERT ROCK & ALTERNATIVE: PAUW
Zaterdag, 09 April 2016, 20:00
Tot Zondag, 17 April 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2014 maakt Nederland in korte tijd kennis met de psychedelische rocksensatie PAUW. Aan de hand van enkele eigenhandig opgenomen demo’s melden de bandleden zich aan voor het rondreizende festival “Popronde”. Ze worden maar liefst 38 keer geboekt en zijn hiermee de meest gevraagde act uit de geschiedenis van het festival. Voor het uitbrengen van een EP wordt er getekend bij Goomah Music en in de tussentijd verzorgen ze het voorprogramma voor onder andere Temples en Elephant Stone. In de luwte van alle aandacht nemen ze samen met producer Roel Blommers hun debuut-EP op. Deze wordt in de media lovend ontvangen, door Giel Beelen getipt als “Plaat van de week” en is binnen een week uitverkocht. Single “Shambhala” wordt door 3voor12 tot “Single van de week” en doorPinguin Radio tot “IJsbreker” bekroond.

Het daaropvolgende jaar lijkt het jaar van PAUW te worden. Met optredens op o.a. NoorderslagWhere The Wild Things ArePaaspopDauwpopLondon Calling en diverse bevrijdingsfestivals maakt de band in Nederland in korte tijd naam. Tevens mag de eerste uitverkochte clubtour een feit genoemd worden. Daarnaast speelt de band meerdere malen bij3FM (Giel!, BNN That’s Live, Xnoizz), speelt zij verschillende sessies voor 3voor12 en schrijft zij ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Hubble-ruimtetelescoop het nummer “Visions”, dat live in de uitzending van De Wereld Draait Door wordt gespeeld. 

Een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen. Zo laat PAUW zich het beste omschrijven. De band neemt haar publiek mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen.

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
DEURTICKET €12,50
VOORVERKOOP €11,50
VRIENT VAN T €9,00
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten