Matthäus Passion
Van Zondag, 06 Maart 2016
Tot Woensdag, 09 Maart 2016
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Matthäus Passion op zondagavond 6 maart 2016

Het opschuiven van de Messiah naar januari geeft wat tijdsdruk op het koor voor de uitvoering van de Matthäus Passion op zondagavond 6 maart 2016! Nog geen twee maanden tijd dus om dit grootse werk op te tuigen tot een uitvoering die minstens net zo goed moet zijn als de beste Matthäus Passion die het koor ooit uitvoerde: namelijk de laatste die het koor zong in 2013!

Het was de laatste Matthäus die onder auspiciën van de Bergen op Zoomse Rotaryclubs werd georganiseerd en bleek de meest bijzondere van de hele serie over bijna 20 jaar. Die bijzondere sfeer willen we graag opnieuw beleven!

Nu staan we op eigen benen met de opdracht dat concert tenminste te evenaren.

 

In de muziekwereld zijn de laatste jaren serieuze gaten gevallen door het afnemen van subsidies en de andere keuzes die het publiek veelal noodgedwongen moest maken, hetgeen resulteerde in geringer concertbezoek. Voor vele traditionele oratoriumverenigingen betekende dat het einde en de overblijvers moeten het met minder leden doen.

Zou de muziekwereld echter eenzelfde opleving als die van de huizenmarkt mogen meemaken, dan ligt er nog heel wat moois in het verschiet! In ieder geval dwingt het ons om serieus bezig te zijn met repertoirevernieuwing en creativiteit rondom onze uitvoeringen, zonder het roer al te drastisch om te gooien: de Matthäus Passion is immers een te prachtig en monumentaal werk om zomaar in te wisselen voor een crossover-passie

 

Wij hopen van harte dat vele bezoekers ons willen steunen om onze concerten te kunnen blijven organiseren. Hun aanwezigheid is voor ons een grote steun en de belangrijkste blijk van waardering.    

Ondanks de mindere financiële armslag ten gevolge van het verlies van koorleden, minder concertpubliek en het missen van subsidies, blijft ‘kwaliteit boven kwantiteit’ bij Hét Concertkoor doelstelling nummer één!

 

 

Tot slot, heten wij u ook in het nieuwe seizoen weer van harte welkom bij de concerten van Hét Concertkoor!

Locatie Sint Gertrudiskerk ingang Kerkstraat Kerkstraat 4611NV Bergen op Zoom
Meer informatie kunt u vinden op de website www.hetconcertkoor.nl en voor vragen kunt u contact met ons opnemen via ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waar u ook kaarten kunt bestellen.