HOFZAALLEZINGEN 2016, CULTUURHISTORIE ROND BERGEN OP ZOOM
Van Dinsdag, 01 Maart 2016 -  20:00
Tot Woensdag, 23 Maart 2016 - 22:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HOFZAALLEZINGEN 2016, CULTUURHISTORIE ROND BERGEN OP ZOOM

Voor de zeventiende keer wordt er een reeks van vier lezingen georganiseerd over de cultuurhistorie rond Bergen op Zoom. De lezingen worden gehouden in de Hofzaal van Het Markiezenhof Bergen op Zoom en worden georganiseerd door Het Markiezenhof, De Geschiedkundige Kring en Heemkundekring Halchterth.

 

Dinsdag 1 maart 2016

Marco Vermunt: Op zoek naar de Romeinen

 

Opgravingen in en rond de binnenstad van Bergen op Zoom tonen aan dat de omgeving in de Romeinse tijd bewoond werd en dat er zelfs sprake was van een bovenregionale aardewerkproductie. Dat werpt nieuw licht op de haven: als er pottenbakkers actief waren, dan moet er ook een klein haventje zijn geweest van waaruit de producten verscheept konden worden. Is het mogelijk om daar sporen van terug te vinden? De opgravingen op het voormalige Nedalco-terrein probeerden daar antwoord op te geven. De resultaten van dit onderzoek zullen vergeleken worden met eerdere opgravingen rond de haven.

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom
De deelnamekosten bedragen € 27,50 voor 4 lezingen (inclusief koffie/thee). In de voorverkoop zijn alleen kaarten voor de gehele reeks te verkrijgen. Deze zijn te koop aan de balie van het Markiezenhof vanaf 12 januari (dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur) en de andere organisaties. Vanaf dinsdag 23 februari is het mogelijk om kaarten per lezing te kopen, deze kosten € 10,00 per stuk (op = op). U kunt niet vooraf reserveren. Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Yolande Kortlever (0164-277077).