T-STRIJD VOORRONDE 3
Zaterdag, 30 Januari 2016, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Met voor de winnaar studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer. In seizoen 2011-2012 heeft de eerste editie van T-Strijd plaatsgevonden en dit jaar gaan weer een aantal bands de strijd aan! Uit ruim 200 inzendingen zijn 16 bands gekozen die mee mogen doen aan de voorrondes. Er zijn vier voorrondes waarbij elke avond vier bands de strijd met elkaar aangaan. De jurywinnaars van deze avond gaan rechtstreeks door naar de finale en de publiekswinnaars naar de halve finale! De geselecteerde bandjes voor de 3e voorronde zijn bekend, hieronder stellen we ze graag aan je voor!

At First
Rauw, hard en energiek, dat is At First. Deze passievolle band is pas sinds het begin van 2015 bij elkaar. Maar ze zijn nu al tweede geworden bij de Bredase PopRock Bandwedstrijd, hebben ze in zalen als Mezz Breda gespeeld en hebben ze al een radiodebuut in de pocket! De muziek loopt erg uiteen: rustige, gevoelige en groovy nummers worden vlekkeloos afgewisseld door energieke harde nummers met snelle gitaarriffs en stevige drumpartijen, waar de passie vanaf vliegt. Wat terugkomt in alle nummers is de krachtige dynamiek en veel diversiteit, wat ook live voor een sensatie zorgt.

The Privateers
The Privateers, begonnen als OnePiece, is ontstaan op de popschool van het CKB in Bergen op Zoom. De leerlingen werden destijds ingedeeld op niveau en al snel bleek dat we muzikaal op een aardig niveau zaten. Het samenspel ging vloeiend en na positieve feedback en lovende reacties van de muziekleraren wisten we dat we wel eens een interessante band konden gaan worden. Deze kans konden we niet aan ons voorbij laten gaan. We hebben verschillende podia beklommen van onder andere Gebouw-T, ProefMei, Oranjeplein en talloze cafeetjes. Inmiddels zijn we al twee jaar gestopt met de popschool en zijn we nu zelfstandig aan de weg aan het timmeren.

Sinds begin 2015 is er een hoop veranderd; een nieuwe naam, een nieuwe zangeres genaamd Elke Bekendam en is gitarist Roel Pieterse eigen muziek gaan schrijven voor de band, een rauwe rock sound met zwingende riffs en gillende gitaar solo's is daarin een must! We willen zo snel mogelijk de studio in te duiken om onze eigen muziek op te gaan nemen, en wie weet kan dit in Gebouw-T mochten we de halve finale bereiken. Het wordt de hoogste tijd om onze eigen kwaliteiten naar buiten te brengen..

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom