BIJZONDERE MUZIEKMIDDAG IN d’ ENGELENBURGH FIJNAART
Zondag, 29 November 2015, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondagmiddag 29 november is er in d’ Engelenburgh in Fijnaart een muziekmiddag. Het Klarinetcollectief uit Dordrecht treedt op en na de pauze neemt C2 de bezoekers mee op reis op dwarsfluit en piano.

 

Het muzikale duo C2 (Carline van der Harg  en Carolijn Moulen Janssen) brengen een bijzonder programma aan de hand van muziekstukken van Wilhelm Popp. Deze componist schreef diverse, op landen geïnspireerde, muziekcomposities. Zo ‘reizen’ we door Hongarije, Italië, Rusland, Spanje en Zweden.

 

Het Klarinetcollectief uit Dordrecht biedt (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms ook jazz. Bewerkingen van Bach, Mozart, Beethoven tot zelfs The Beatles. Ook andere componisten komen voorbij.

 

De gasten worden in de pauze getrakteerd op koffie met taart. De entree voor de middag bedraagt tien euro per persoon. Vanaf 14.00 uur is de deur aan de Molenstraat 24 open, het concert begint om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-8357 2448. Er is plaats voor een dertigtal bezoekers.

 

over de spelers

Het Klarinetcollectief is opgericht door de voormalige klarinetdocente Emily de Lanoy Meijer. Het is een ensemble voor gevorderde leerlingen met een gevarieerd repertoire. ‘Van Bach tot the Beatles.’

 

Het collectief staat onder leiding van Sebastian Petersen. Petersen studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij afstudeerde in 1998. Van 1999 tot 2000 was hij eerste klarinettist in de musical ‘Oliver!’ van Joop van den Ende. Momenteel dirigeert hij vier orkesten en ensembles (zoals EnsembLeChatNoir), geeft klarinetles en voert met een pianist kamermuziek uit.

Carline van der Harg en Carolijn Moulen Janssen vormen het muzikale duo C2. Carline op dwarsfluit en Carolijn op piano. Dat zij volop genieten tijdens het samen spelen is overtuigend te zien en te horen.

Carline speelt behalve dwarsfluit ook saxofoon. Zij heeft ervaring in verschillende orkesten en ensembles, zowel klassieke als lichte muziek. Naast C2 maakt zij deel uit van de BIKband van de Vrije Akademie in Delft.

 

Carolijn volgde het conservatorium en is naast dirigent van verschillende koren ook docent, slagwerker en pianist. Ze deed veel muzikale ervaring op in binnen- en buitenland met verschillende orkesten, koren en ensembles. 

Locatie d’ ENGELENBURGH Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart