KLARINETCOLLECTIEF EN C2
Zondag, 29 November 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Klarinetcollectief uit Dordrecht biedt (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms zelfs jazz. Met bewerkingen van Bach, Mozart, Beethoven tot zelfs The Beatles en ook andere componisten komen voorbij.

Het muzikale duo C2 (Carline van der Harg en Carolijn Moulen Janssen) nemen u op piano en dwarsfluit mee op reis aan de hand van muziekstukken van Wilhelm Popp. Reist u mee?

Het Klarinetcollectief is opgericht door de voormalige klarinetdocente Emily de Lanoy Meijer. Het is een ensemble voor gevorderde leerlingen met een gevarieerd repertoire, van (licht)klassiek- tot amusementsmuziek en soms zelfs jazz. Bewerkingen van Bach, Mozart, Beethoven tot zelfs The Beatles en vele andere componisten komen voorbij. ‘Van Bach tot the Beatles.’

Op dit moment bestaat het Klarinetcollectief uit zes leerlingen, die les hebben op de muziekschool ToBe of privéles volgen bij Sebastian Petersen, huidig leider van het collectief.

Sebastian Petersen studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij afstudeerde in 1998. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij verder, met es-klarinet als specialisatie. Tegelijkertijd tekende en schilderde hij. Van 1999 tot 2000 was hij eerste klarinettist in de musical ‘Oliver!’ van Joop van den Ende. Momenteel dirigeert hij vier orkesten en ensembles (zoals EnsembLeChatNoir), geeft klarinetles, voert met een pianist kamermuziek uit en exposeert.

Carline van der Harg (1978) en Carolijn Moulen Janssen (1986) vormen samen het muzikale duo C2. Carline op dwarsfluit en Carolijn op piano. Bij toeval samen gekomen - Carline zong in het koor waarvan Carolijn pianist werd - zijn ze inmiddels volledig op elkaar ingespeeld. Al snel vulden Carline en Carolijn de muzikale momenten in tijdens de kerkdiensten; C2 was geboren. Verschillende optredens in de regio Den Haag en daarbuiten volgden.

Carline speelt behalve dwarsfluit ook saxofoon. Zij heeft ervaring in verschillende orkesten en ensembles, zowel klassieke als lichte muziek. Naast C2 maakt zij deel uit van de BIKband van de Vrije Akademie in Delft.

Carolijn volgde het conservatorium en is naast dirigent van verschillende koren ook docent, slagwerker en pianist. Ze deed veel muzikale ervaring op in binnen- en buitenland met verschillende orkesten, koren en ensembles.

Samen delen C en C hun passie voor muziek en deze wordt per keer groter en dieper.

C2 speelt kamermuziek, met Wilhelm Popp als favoriete componist. Dat zij volop genieten tijdens het samen spelen is overtuigend te zien en te horen.

Locatie d’ Engelenburgh Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart