Ellen ten Damme & The Young Ones in Concert De Maagd – Bergen op Zoom
Zaterdag, 28 November 2015, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt! Samen met het orkest brengt Ellen een gevarieerd programma, van eigen nummers (zoals “Durf jij”) tot swingende covers (van bijvoorbeeld Nena: “99 Luftbalons”).

 

 

The Young Ones Orkest

Het Young Ones orkest wordt wel eens “het leukste lichte muziekorkest van Nederland en omstreken…” genoemd. Het orkest speelt enkel lichte muziek variërend van jazz tot pop en alles er tussenin. Steeds brengen zij een avondvullende show met volop muzikale variatie. Inmiddels is het begeleiden van bekende artiesten een specialiteit van het orkest geworden. Namen als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Edsila Rombley, Anita Meyer, Johnny Logan, Danny de Munck, Jan Vayne, Do en Cor Bakker zijn slechts een greep uit een enorme lijst. De muzikanten komen uit heel Zeeuws-Vlaanderen naar de thuisbasis van het orkest in Hulst.

 

Het orkest staat onder leiding van dirigent John Curfs. Voor John, in het dagelijks leven trompettist bij de Koninklijke Marinierskapel, is het concert als “Bergenaar” een ‘thuiswedstrijd’.

 

 

Naast het begeleiden van gastsoliste Ellen ten Damme zal het orkest muziek brengen van onder meer Toto en Deep Purple, maar ook titels als “Nothing Else Matters” en “All of Me” (de hit van John Legend).

Locatie Theater De Maagd Grote Markt 32 4611 NG Bergen op Zoom
Toegangsprijs: 22,50 EUR