Headspin in Bergen op Zoom
Van Zondag, 08 November 2015 -  09:00
Tot Maandag, 30 November 2015 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Headspin is de nieuwe dansbeweging die dansend Nederland op z’n kop gaat zetten. In november 2015 vinden voor de eerste keer de Headspin events plaats. Met toegankelijke en professionele workshops onder leiding van bekende dansers wordt op 16 locaties in het land een podium geboden aan dansfans die kennis willen maken met verschillende dansstijlen. Op zondag 8 november is sporthal de Boulevard in Bergen op Zoom het toneel voor één van deze workshops.

 

Met Headspin krijgen nieuwe en eigentijdse dansvormen een krachtig nationaal podium. Alle dansliefhebbers van 12 tot 80 jaar kunnen deelnemen. Je hoeft geen danservaring te hebben om mee te doen. De deelnemers volgen drie workshops in de stijlen dancehall, hiphop en modern. De Headspin wokshopdagen worden georganiseerd door de KNGU en topchoreograaf Roy Julen. Bekende dansers uit de populaire televisieprogramma’s zoals So You Think You Can Dance en Every Body Dance Now begeleiden de workshops.

Bergen op Zoom
Op zondag 8 november is sporthal de Boulevard in Bergen op Zoom het toneel voor één van deze workshops. In samenwerking met de F!tfabriek, Mbo Dans Goes & Boogie Down nodigt de KNGU alle dansers in Bergen op Zoom en verre omstreken uit om deel te nemen aan deze inspirerende dag.

Slotevent in Amsterdam
In de regionale workshops leren de dansers een deel van een choreografie die op het dansfeest op 28 november in het Velodrome Amsterdam wordt samengevoegd tot een ludieke 360 graden workshop. Ruim 3000 dansliefhebbers kunnen zich uitleven onder begeleiding van een dj en Gers Pardoel.

Samenwerking KNGU en topchoreograaf Roy Julen
Begin september zijn de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en topchoreograaf Roy Julen een structurele samenwerking gestart om de danswereld in Nederland een impuls te geven. De ambitie is om op de lange termijn uit te groeien tot dé brancheorganisatie voor dansend Nederland. Gezamenlijk hebben zij de ambitie om dans naar een hoger niveau te tillen en meer mensen te kunnen laten genieten van de dansport op de manier die bij hen past

Locatie De Boulevard 6, Bergen op Zoom