Met gepaste trots, nodigen wij u graag uit voor de presentatie van ons boek:’n Zucht te ver
Vrijdag, 06 November 2015, 20:00
Tot Dinsdag, 17 November 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 ’t Ware verhaal van de wolf.

 

In dit volwassen sprookje neemt de wolf het heft in eigen handen in de stad waar drie biggen, als ware kapitalistische zwijnen, uitbuiten, zwelgen in zelfverrijking en - verheerlijking en over lijken gaan .
Ondanks zijn onbaatzuchtige idealen, komt het de wolf duur te staan.

 

Tekst en idee zijn van René Kools, die het verhaal voordroeg tijdens het Bal Maskéé - Sjanzéé in het Markiezenhof in februari 2015.

De  tekst is gebaseerd  op het verzetsvers: De Ballade van de ter dood Veroordeelden (1943)  van Yge Foppema, die zijn gedicht opdroeg aan de man naast hem in de cel gedurende de Tweede Wereldoorlog.

 

Prachtige tekeningen zijn van de hand van Frans de Berge – preduksies: (Peter  Franssen en Rens van den Berge), in hun eigen fijnzinnige stijl, zoals we die ook in Vastenavendtijd veel tegenkomen..

In het cipiersvertrek van de Gevangenpoort te Bergen op Zoom zal op 6 november 2015 rond 20:00 het eerste exemplaar worden uitgereikt aan de heer Max Berger. Voormalig Prins Miel I  van ‘t Krabbegat.

De boeken zijn vanaf 7 november te koop bij Rookshop de Schelde, Boekhandel Quist,  Café ’t Zwijnshoofd allen te Bergen op Zoom of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie het cipiersvertrek van de Gevangenpoort te Bergen op Zoo