Eerste editie van Singer Songwriter Sunday in Roosendaal
Zondag, 25 Oktober 2015, 13:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ROOSENDAAL – De organisatie van het Ear Candy Festival is een nieuwe weg ingeslagen. In plaats van één groot evenement in oktober worden er voortaan verschillende activiteiten gehouden. De eerste activiteit is het festival ‘Singer Songwriter Sunday’ dat op zondag 25 oktober wordt gehouden. Hierbij wordt kunst gecombineerd met muziek.
Organisator Robin Looy maakte eerder al bekend dat het Ear Candy Festival op zou houden te bestaan in de oude vorm. “Na vijf jaar een enorm succesvol festival te hebben georganiseerd is het tijd voor wat nieuws.
We willen blijven vernieuwen en Roosendaal blijven voorzien van evenementen. Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak. We zullen niet meer één groots festival organiseren, maar meerdere evenementen per jaar. Zodoende is er in Roosendaal het hele jaar rond wat te beleven en doordat we de meest uiteenlopende evenementen gaan houden, is er voor iedereen wel een keer wat leuks bij”, meent Looy. Voorheen traden in deelnemende cafés verschillende artiesten op en werd er ook een grote expositie gehouden.

Muziekfestival
De eerste activiteit vindt plaats op zondag 25 oktober. Op de laatste zondag van de maand werd traditioneel het Ear Candy Festival gehouden. Dit jaar wordt er op die datum het Singer Songwriter Festival gehouden: een muziekfestival dat gecombineerd wordt met kunst. Plaats van handeling is een kunstgalerie aan de Markt 39.
De organisatie is er in geslaagd om aansprekende artiesten naar het festival te halen, waaronder Jeroen Kant: deelnemer aan het televisieprogramma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Ook present zijn Flip Noorman, Petra en Sebastiaan Honing, Mathijs Leeuwis en Björn van der Doelen. Die laatste was voorheen profvoetballer bij PSV.

Aanmelden
Het festival ‘Singer Songwriter Sunday’ vindt op zondag 25 oktober plaats vanaf 13.30 uur. In totaal is er plek voor 250 bezoekers. Het evenement is gratis te bezoeken, maar inschrijven vooraf is verplicht. Zo hoeven er geen mensen te worden teleurgesteld. Inschrijven voor dit evenement kan via www.earcandyfestival.nl.

Locatie  kunstgalerie aan de Markt 39. te Roosendaal