Het meisje met het rode haar
Donderdag, 22 Oktober 2015, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roos van Erkel, Jim Bakkum, Joke de Kruijf e.a.

Nederlands bekendste verzetsheldin
Hannie Schaft heette ze, de verzetsheldin uit het boek van Theun de Vries en de film die 1,5 miljoen bezoekers trok. Roos van Erkel brengt haar tot leven in een adembenemende musical gebaseerd op een waargebeurd verhaal.   
Haarlem, 1943. De roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Ze wil iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer medeverzetsstrijder en vriend Hugo (Jim Bakkum) bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. Joke de Kruijf vertolkt de rol van moeder van Hannie Schaft!
Wie is Hannie Schaft en wat dreef haar deze keuze te maken? De musical Het meisje met het rode haar vertelt haar verhaal. 
Een bijhorende foyerexpositie brengt je in de juiste sfeer!

Op zondag 30 augustus vond, als afsluiter van de Uitmarkt, de tiende editie plaats van het jaarlijkse meezingspektakel de Musical Sing-a-Long. Vanaf het Amsterdamse Museumplein zongen Roos van Erkel en Jim Bakkum ‘Als we vrij zijn’ uit Het meisje met het rode haar.

Jim Bakkum heeft ook een nummer 1-hit (iTunes) gescoord met ‘Ik zie jou’. Het was de allereerste keer dat een lied uit een musical zo snel in de top van een hitlijst beland.

Locatie Theater De Maagd Grote Markt 32 4611 NG Bergen op Zoom
€ 34,00 / € 31,50 / € 20,00 - normale prijs excl. service- en administratiekosten