Rondleiding Heerenkamer
Woensdag, 21 Oktober 2015, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan het binnenplein achter het aan de Grote Markt gelegen Oude Stadhuis is na de restauratie als herboren tevoorschijn gekomen de Heerenkamer, gebouwd in 1638 in renaissancestijl als vergaderruimte voor Burgemeester en Wethouders. De burgemeester had behoefte aan een ruimte waar hij ongestoord kon werken en overleggen, verwijderd van de andere werkers ten faveure van de stad Bergen op Zoom. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van een aantal hardstenen zuilen, met bijbehorende basementen en kapitelen in laat gotische stijl, die afkomstig waren van een onbekend ouder gebouw. Er ontstond een open galerij (tot 1702) op de begane grond en een grote vergaderzaal op de eerste verdieping.

Zo begint de speciale rondleiding, die door Stichting Bezichtiging Monumenten wordt verzorgd. 
Op deze manier kun je dit bijzondere gebouw, dat vanaf de St. Annastraat en Grote Markt nauwelijks te zien is, ontdekken. 

Na de rondgang door de bijzondere Heerenkamer, een gebouw van drie bouwlagen, ga je met de gids naar de Grote Markt, om daar de rondleiding te vervolgen door de samengevoegde gebouwen, De Olifant, Schepenhuis en Leeuwenborch, die samen het Oude Stadhuis

aanvangstijden

15:00

16:30

Locatie Grote Markt 1 Bergen op Zoom