Aandacht voor mantelzorgers in het Bravis ziekenhuis, Roosendaal
Woensdag, 21 Oktober 2015, 09:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Nederland is 1 op de 5 inwoners mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor een ander. Gelukkig staan mantelzorgers er niet alleen voor. Helaas weet lang niet iedereen dat, terwijl mantelzorgtaken intensief kunnen zijn. Daarom komt Mezzo samen met het steunpunt de Groene Mantel op 21 oktober 2015 in het Bravis ziekenhuis  graag in contact met mantelzorgers en zorgverleners. Daar worden zij geïnformeerd over ondersteuningsmogelijkheden en krijgen ze tips over hoe mantelzorgers en zorgverleners optimaal met elkaar kunnen samenwerken. 

Mantelzorgers staan er niet alleen voor

Als iemand uit het ziekenhuis komt, betekent dat vaak een periode van extra zorg in de thuissituatie. De mantelzorger vangt de zorg voor het een grootste deel op. Gelukkig staat de mantelzorger er niet alleen voor. Mezzo en het steunpunt de Groene Mantel kunnen hen ondersteunen.

Op dinsdag 21 oktober is Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en het steunpunt de Groene Mantel de hele dag (van 9.00-17.00 uur) te gast in het Bravis ziekenhuis,  locatie Roosendaal. Zij staan met een stand met informatie, tips en adviezen voor mantelzorgers en zorgverleners in de centrale hal, tegenover het Patiënten Service Bureau, route 94. Mantelzorgers die niet in de gelegenheid zijn om op deze dag naar het  ziekenhuis te komen, kunnen terecht bij www.mantelzorgroosendaal.nl of www.mezzo.nl.

Goed samenspel tussen mantelzorgers en zorgverleners

Goede communicatie en afstemming tussen de mantelzorger en zorgprofessional resulteert in optimale zorg voor de patiënt. Het is voor iedereen een win-win situatie. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers en zorgverleners goed met elkaar samenwerken. Dit is dan ook een onderwerp dat er tijdens deze dag uitspringt.

 

Mantelzorg ziekenhuistour

Naast het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal, bezoekt Mezzo de hele maand oktober twintig andere ziekenhuizen. Mezzo wil met deze mantelzorg ziekenhuistour mantelzorgers laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Ook de meerwaarde en het belang van een goede samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers wil Mezzo benadrukken bij de mantelzorg en zorgprofessional.

Voor meer informatie over het werk van de Groene Mantel en hoe mantelzorg en het samenspel tussen mantelzorgers en zorgprofessionals geregeld is in Roosendaal, kunt u contact opnemen met 0885574890 of kijk op www.mantelzorgroosendaal.nl

 

Voor meer informatie over het Bravis ziekenhuis  en hoe zij met mantelzorg omgaan, kunt u contact opnemen met het Patiënten Service Bureau, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  of 088-706 8186.

 

Voor meer informatie over de Mantelzorg ziekenhuistour van Mezzo kunt u contact opnemen met communicatiemedewerker, Hanneke Verweij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-7606023. Zij is bereikbaar op de werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag. Op maandag en woensdag kunt u bellen naar 06 15525442.

 De feiten over mantelzorg en vrijwilligerszorg

-      Iemand met mantelzorgtaken zorgt minstens acht uur per week en/of voor een periode van minimaal drie maanden voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

-      Nederland telt 3,5 miljoen mensen die hulp geven aan een hulpbehoevende of zieke partner, kind, ander familielid, vriend of buur.

-      2,6 miljoen mantelzorgers verlenen intensief en/of langdurig hulp

-      450.000 mantelzorgers zijn zwaar of overbelast als gevolg van hun mantelzorgtaken

-      In Nederland zijn 420.000 vrijwilligers actief in de zorg. 25.000 mensen zijn vrijwilliger voor Vrijwillige Thuishulp, Buddyzorg, Vriendendienst of Georganiseerde Burenhulp

-      Zij helpen naar schatting 34.500 hulpbehoevenden en mantelzorgers

Locatie Bravis ziekenhuis Roosendaal