Ridders en Prinsessendag
Van Zondag, 11 Oktober 2015 -  13:00
Tot Zaterdag, 17 Oktober 2015 - 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ridders en Prinsessendag

Voor échte ridders en prinsessen is  er op zondag 11 oktober een speciale middag op Stadspaleis Het Markiezenhof. De Ridders- en Prinsessendag maakt deel uit van de Maand van de Geschiedenis. In de maand oktober organiseren ruim 550 musea, archieven, bibliotheken en overige culturele instellingen boeiende activiteiten rondom het thema ‘Tussen Droom & Daad’. Kinderen tot 12 jaar komen verkleed naar het museum en kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en workshops. De activiteiten zijn van 13.00 – 16.00 uur.

CAKEJES VERSIEREN
In de Hofzaal van Het Markiezenhof kunnen kinderen onder begeleiding cupcakes versieren. De Hofzaal is dé Ridderzaal van het oude stadspaleis. Cakejes versieren kan tussen 13.00 - 15.30 uur.

SCHMINKEN EN NAGELS LAKKEN
Kinderen kunnen zich laten schminken, nagels lakken en op de foto. Schminken en nagels lakken gebeurt in de VIP ruimte tussen 13.15 en 16.00 uur. De fotoshoot is in de Hofzaal. Enkele medewerkers van het museum staan klaar om de prinsessen nóg mooier te maken en de ridders nóg stoerder.

JONKVROUW HOEDEN EN SCHILDEN MAKEN
In het Museumcafé is de workshop puntmutsen- of schilden maken. Beeldend kunstenaar Saskia van den Broek gaat samen met de kinderen creatief aan de slag met verf en papier. Een eigen schildje of een prachtige jonkvrouw hoed kun je maken tussen 14.30 en 15.30 uur.

 

MAGISCHE MUZIEK
Stoere ridders en prinsessen die van zingen en bewegen houden kunnen proeven aan de CKB cursus ‘Bijdehandjes’. Ze leren het ridders en prinsessenlied en gaan daarna aan de slag op de piano.
Met Tika en Solasientje van het CKB, gaan kids in de tuin opzoek naar magische klanken. Muziek maken, instrumenten ontdekken, zingen en verhalen vertellen onder begeleiding van muziekdocente Deborah de Weerd- Jenner.

WORKSHOP DEMONSTRATIE ZWAARDVECHTEN
Op de Kleine Binnenplaats van het Stadspaleis worden workshops en demonstraties zwaardvechten gegeven door Borgerij Berghen opden Zoom. De zwaardvechters geven enkele spectaculaire shows. Naast spektakel zijn de shows ook educatief. De kinderen krijgen uitleg over het middeleeuwse wapen, daarna gaan ze onder begeleiding zelf aan de slag met houten zwaardjes. De demonstraties, workshops zijn om 14.00 uur en om 14.30 uur.

Tussendoor zijn er optredens van piano- en harp cursisten van het CKB in de Hofzaal.

 

Entree Ridders- en Prinsessendag €7,50, (groot)ouders mogen gratis naar binnen (begane grond). Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dresscode: verras ons met je mooiste kostuum. 

Locatie HC Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom