Robotics-CCFZ
Zaterdag, 03 Oktober 2015, 10:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Computer Club Fort - Zeekant

De Computer Club Fort - Zeekant CCFZ is in 2002 officieel opgericht en heeft nu meer dan 100 leden. Allerlei activiteiten vinden plaats. Zo wordt er computerles gegeven binnen de groep Digitalis, vindt Gamen plaats in de groep GameLan enz. De site www.ccfz.nl geeft veel informatie.

Een belangrijke activiteit is de robotica. waarmee we in 2005 begonnen.Aan d ejaarlijkse Roborace CCFZ, die jaarlijks op de laatste zondag van oktober plaats vindt, komen deelnemers uit heel Nederland, uit Belgie en uit Duitsland We treden ook naar buiten op, bijvoorbeeld in groepen acht van basisscholen in West-Brabant en op Tholen. Of in het voortgezet onderwijs. Zo tonen we onze kunsten tijdens de Open Dagen van het Markiezaatycollege, afdeling Elektrotechniek/Mechatronica. We geven uitleg over het programmeren. Vinden er binnen redelijke afstand Robotactiviteiten plaats, dan willen we ons graag presenteren met onze stand. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle info over de LUSTRUM ROBOTRACE CCFZ 2015.

 

Robots zijn apparaten, voorzien van programmeerbare chips, waardoor we in staat zijn om de robots te programmeren. We kunnen ze laten doen wat wij willen.

De groep Robotics-CCFZ maakt racerobots, die autonoom, dus zonder afstandsbesturing, snel een uitgezet circuit kunnen afleggen. Eens per jaar op de laatste zondag van oktober organiseren we de Robotrace CCFZ, die in 2006 voor de eerste keer is gehouden.

Robotbouw

Het bouwen van een robot is niet eenvoudig. We hebben een aantal Handleidingen, die vanaf deze site gratis kunnen worden opgehaald. Toch moet je ongeveer 12 jaar oud zijn om alles te kunnen begrijpen, is onze ervaring. Ben je jonger, dan mag je meedoen, maar het is wel moeilijk.

Voor jeugd jonger dan 12 jaar hebben we Robotbouwplaten en Robot kleurplaten. Zelf iets bedenken wordt ook op prijs gesteld. Tijdens de jaarlijkse robotrace worden alle resultaten beoordeeld, zodat ook jongeren onder de twaalf jaar prijzen kunnen winnen.

Iedereen mag meedoen aan de race. Maar wil je meedoen aan de gezamenlijke robotbouw, dan moet je wel lid worden van de Computer Club Fort-Zeekant (zie www.ccfz.nl). Elke maandagavond is de bouwclub bij elkaar. Gereedschap is aanwezig, materiaal moet je in principe zelf meebrengen. Zo mogelijk wordt er gezamelijk ingekocht.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie Club Fort - Zeekant