Gotcha! live in Gebouw T
Van Vrijdag, 04 September 2015 -  21:00
Tot Vrijdag, 25 September 2015 - 23:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: Dit concert is verplaatst van 8 mei 2015 naar 4 september 2015 vanwege een blindedarmoperatie van de drummer. Tickets voor het concert van mei zijn nog steeds geldig voor deze nieuwe datum. Ben je deze nieuwe datum verhinderd? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Gotcha!
Met Back To The Moon brengen de roemruchte Haarlemmers hun eerste nieuwe cd uit sinds halverwege de jaren negentig, toen ze met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo en hiphop heersten over de Nederlandse podia. Maar noem het vooral geen comeback. Het is een re-entry! Gotcha! was niet dood, Gotcha! sliep. Gotcha! was even buiten de dampkring beland. Nu is Gotcha! wakker, terug op aarde, opnieuw gematerialiseerd – aargh, wat maakt het uit? Gotcha! is terug! Nee: Gotcha! is er weer!
 
"Back To The Moon"
Die tijd van het wachten heeft zichgeloond. Want Back To The Moon is meer dan de plaat die je na twintig jaar van Gotcha! zou verwachten – hoe prettig die ongetwijfeld ook zou zijn. Er wordt duidelijk een nieuwe koers ingeslagen. ‘Het funk-universum is al ontdekt door anderen,’ zegt Vincent Smeenk. Daar zijn we doorheen gevlogen, en nu zijn we ons eigen universum aan het ontdekken.’ Ze zijn twintig jaar ouder, dat valt niet te ontkennen. Maar zoals E1 Ten zegt: ‘Het is een cliché, maar deze plaat hadden we vroeger nooit kunnen maken. Er was tijd voor meer reflectie. Tijd om dieper te gaan. Ouwe lullen zijn baas, man. Ik heb nog lang geen rap-elleboog of zo.
 
Deze songs zullen live menige booty doen shaken!
’Wees niet bevreesd: veel van de songs zullen live menige booty doen shaken. Het zeer opzwepende ‘Re-Entry’, het slepende ‘Peace’, de maffe elektrosound van ‘No Robot’ – het zijn publieksfavorieten in de dop. Akelig catchy zijn de opener ‘Free As A Bird’, met ukelele en een morsige slide-gitaar, en de geheide hit ‘Home (Back To The Moon)’, dat drijft op een niet-uit-je-hoofd-te-rammen fluitthema. 
De nieuwe zangeres Nyjolene Grey verrijkt het geluid met haar klatergouden stem, die onder andere in ‘Crystal Clear’ fraai contrasteert met de diepe bas van E1 Ten. Back To The Moon stoomt, is aanstekelijk en verrast.
 
‘Futuredelic rock ‘n’ roll’
‘Futuredelic rock ‘n’ roll’, noemt de groep het nieuwe brouwsel. Luisterend naar het album zou je tal van referenties kunnen opnoemen – van Bowie tot Beck, van Zappa tot Daft Punk, en natuurlijk komt er een zweem van Funkadelic voorbij. Maar beter is het om te zeggen dat Gotcha! zichzelf heeft heruitgevonden zonder haar ziel te verliezen. Dat belooft heel wat, en het schreeuwt om een spoedige, grondige en zweterige terugkeer op de clubpodia.

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
Deurticket: € 18,50, Voorverkoop: € 17,50, Rabobank / CJP: € 16,50