Expositie Dini Otto en Shannon Kwakernaak
Zondag, 30 Augustus 2015, 08:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Art from the heart
Zowel Dini Otto (60) als Shannon Kwakernaak (27) zijn van kinds af aan altijd al creatief en kunstzinnig geweest. “Het is er met de paplepel ingegoten. Van het schrijven van verhaaltjes, dichten, sieraden maken, tekenen tot schilderen, aldus Shannon.”
De schilderijen van Shannon en Dini kenmerken zich door de expressionistische stijl. De schilderijen hebben door de kleurcombinaties stuk voor stuk een vrolijke uitstraling. Met hun schilderijen proberen ze op een symbolische manier de wereld kleur te geven. Schilderen vanuit je gevoel, vanuit je intuïtie, waarbij je innerlijke gevoelswereld naar buiten komt. Shannon noemt het ook wel “InnerArt”. De kunst is om meer uit je hoofd te blijven en meer vanuit je hart te werken. Niet (na)denken over wat je gaat maken, maar het gewoon doen door op je gevoel te drijven. Het is een manier om jezelf uit te drukken, waarbij het belangrijk is er geen oordeel over te hebben, want elk mensenhart heeft zijn eigen unieke verhaal te vertellen. Het binnenste van jou komt naar buiten. Elk schilderij is een uniek stukje schilderkunst van jezelf.
Al jaren maakt Shannon ook “vakjestekeningen”. Hierbij ontwerpt ze een grote diversiteit aan tekeningetjes in kleine vakjes van verschillende groottes, die tezamen één geheel vormen. Een klein kunstwerkje op zich.
 
Eerdere exposities
Een groot aantal van de kunstwerken van Shannon en Dini hangen momenteel besloten tentoongesteld in het Hospice in Bergen op Zoom. Eerder hebben de kunstwerken van Dini sfeer gegeven aan de wandelgangen van het Verpleeghuis en woonzorgcentum “Mariahove” in Ossendrecht.

Openingstijden

 
ma 12:30 - 17:30 uur
di - do 10:30 - 17:30 uur
vr 10:30 - 20:00 uur
za 10:00 - 16:00 uur
Locatie Bibliotheek Bergen op Zoom Kortemeestraat 17 4611TK Bergen op Zoom