Kunstforum Jazz om naar te kijken
Zondag, 30 Augustus 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jazz om naar te kijken
Mevr. Petter opent op 30 mei de expositie van Kunstforum Jazz om naar te kijken. Tussen de Grote Markt en het Beurspleintje exposeren kunstenaars hun werk in etalages in de Kortemeestraat 9 en 13, Lievevrouwestraat 16 en in een aantal etalages in de Fortuinstraat.
 
Kunstenaars
In de Kortemeestraat exposeren Arjon Hollanders-Sombroek en Ellen Siliakus. Beide kunstenaars worden zeer geïnspireerd door jazzmuzikanten. “Uit die verschillende beelden en indrukken componeerde ik de kwetsbaarheid van muzikanten en laat dat tot uiting komen in mijn schilderijen”, zegt Arjon Hollanders-Sombroek. En Ellen Siliakus vindt de gezichtsuitdrukking van jazzmuzikanten een genot om te schilderen.
In de Lievevrouwestraat exposeren leerlingen van Sjoerd van de Boom en in de Fortuinstraat exposeren Vincent vanLeeuwen, Lilian Verhaegh en Clemens Lankreijer. Vincent en Lilian hebben eerder geëxposeerd bij “Jazz ten toon” tijdens het Jazzfestival in Breda. Sjoerd vande Boom is een veelzijdig kunstenaar en heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd. Nu geeft hij ruimte aan zijn leerlingen om te exposeren. Clemens heeft na een carrière in het bedrijfsleven als nog de kunstacademie gevolgd en laat zich vooral inspireren door cool jazz uit de jaren 60.
 
Opening
Mevr. Petter opent op 30 mei in de Kortemeestraat 9 (Vierkantje) om 15.30 uur de expositie. Na de opening loopt het gezelschap de route naar de Lievevrouwestraat en de Fortuinstraat. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de Red Jackets Jazzband.
 
Exposanten:
Kortemeestraat 9: Arjon Hollanders-Sombroek - tot eind september
Kortemeestraat 13: Ellen Siliakus - tot eind september
Lievevrouwestraat 16: leerlingen van Sjoerd van de Boom - tot eind september
Fortuinstraat 25/27 (Instyle): Clemens Lankreijer - tot eind juni
Fortuinstraat 4/6 (Kools-Visser): Clemens Lankreijer - tot eind juni
Fortuinstraat 20 (Koster-Deij): Lilian Verhang - tot eind juni
Fortuinstraat 23 (Seconde Buy): Vincent van Leeuwen - tot eind juni

Locatie Kortemeestraat 9 4611 TK Bergen op Zoom