De Brabantse Wal Classic is de opvolger van de Oosterschelderit
Zondag, 30 Augustus 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Deze classic-rally die de mooiste plekjes van de Brabantse Wal doorkruist zal, net als in het verleden de Oosterschelderit, meetellen voor het NRF kampioenschap Klassiek, maar... is zeker ook een aantrekkelijke rally voor de enthousiaste DHRC-rallyrijders en rijdsters. Ook bij onze Belgische zuiderburen hopen we de autosporters warm te krijgen voor deelname aan deze nieuwe Classic.


De Brabantse Wal Classic wordt een rit zonder alsmaar ‘draaien en keren’. Lekker doorrijden met Regularity en Behendigheidsproef. Een mooie rallydag voor alle deelnemers vinden we belangrijker dan het behalen van strafpunten. Als start- en finishlokatie is gekozen voor het stijlvolle Restaurant Moerstede, net buiten Bergen op Zoom en met een royale parkeerplaats voor alle deelnemende auto's. Een flinke ploeg mensen zal de gehele dag in touw zijn om alles vlotjes te laten verlopen. En audiovisuele technieken zorgen voor een eigentijdse informatie voorziening in tussenstanden en einduitslag.

Er zal op 30 augustus gereden worden in 5 klassen: voor deelnemers met weinig tot geen ervaring, vooral ook voor de Toerrijder+, is er de Recreatieklasse. Voor equipes met enige ervaring is er de Toerklasse en de wat meer ervaren equipes kunnen hun krachten meten in de Sportklasse.  Voor deelnemers met een auto van na 1978 zijn er een beperkt aantal plaatsen in een Open Sport- en Toerklasse. Maar nogmaals: voor alle klassen geldt: de moeilijkheidsgraad is (zeer) beperkt en lekker rijden is het devies. Uitzetters van de 1e Brabantse Wal Classic zijn meervoudig NRF-kampioen Klassiek Johan van Geel en de in de DHRC-wereld bekende coryfee Herry Houg (ooit winnaar van de SLS-classic).