Jubileumactiviteiten 25 jaar De Maagd
Zondag, 30 Augustus 2015
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Theater De Maagd www.demaagd.nl 0164 280555 Directeur CKB De Maagd: Cees Meijer 0164 277681 c.j.l.meijer@bergeno


25 jaar De Maagd - Op 30 augustus 2015 is het precies 25 jaar geleden dat Prinses Margriet stadsschouwburg De Maagd officieel opende.  De door de media op de voet gevolgde transformatie Van Kerk naar Theater won de prijs toegekend door de Bond van Nederlandse Architecten, de Brabantse Monumentenprijs en de nominatie voor de Europese monumentenprijs (Europa Nostra) met als resultaat de tweede prijs. Onno-Greiner / Martien van Goor Architecten BV te Amsterdam maakte het ontwerp voor restauratie, verbouw en inrichting. De Kok Bouwgroep uit Bergen op Zoom was de aannemer. Het uitgebreide verhaal Van Kerk naar Theater vind je onder ‘algemene info’ op www.demaagd.nl


De Maagd als theater betekende voor Bergen op Zoom een belangrijke bijdrage in de culturele ontwikkeling. Inmiddels voelen al 25 jaar theaterbezoekers, theatersterren, cultuur uit de regio en organisatoren van de meest uiteenlopende events zich hier thuis. Met de recente aanpassingen in de foyers wordt dit thuisgevoel extra onderstreept. Steeds vaker krijgen voorstellingen extra foyerbeleving waardoor steeds meer mensen ook na de voorstelling blijven genieten in De Maagd.


 


Jubileumspecials in De Maagd - Beleving staat hoog in het vaandel van De Maagd, zo ook bij de jubileumviering die op 30 augustus begint en als rode draad door het seizoen 2015-2016 loopt. Op diverse momenten zijn er speciale activiteiten gericht op steeds een andere doelgroep, zodat 25 jaar De Maagd met jong en oud gevierd wordt. Ook komen er in dit kader extra grote namen naar Bergen op Zoom.




Drie van de zes Jubileumspecials gaan al op 17 april 09:00 in de verkoop:
1 Het Residentie Orkest  
2 10cc
3 Onvergetelijk Feestelijk!


4 Voor Kim Wilde is de kaartverkoop al gestart.
5 De Verjaardag van De Maagd is gratis en gaat via een loting. Je kunt je hiervoor tot 15 juni aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


6 Er komt nog een speciale activiteit die voor en samen met de jeugd georganiseerd wordt. Deze wordt later bekend gemaakt via website, nieuwsbrief en social media.
! NB: de start kaartverkoop voor overige voorstellingen 2015-2016 is op vrijdag 15 mei 09:00




De Jubileumspecials komen op www.demaagd.nl en in het seizoensmagazine dat in het weekend van 2 mei huis-aan-huis wordt verspreid. Voor meer info over de Jubileumspecials, zie achterzijde >




Jubileumglossy 25 jaar De Maagd - Onder hoofdredactie van Ad Rooms (voormalig hoofdredacteur van BN De Stem) is een team van vrijwilligers bezig met het samenstellen van een extra dik jubileumglossy over De Maagd 25 jaar geleden, nu en over 25 jaar. Hiervoor zijn allerlei mensen geïnterviewd, van de burgemeester toen en nu tot kinderen, vaste klanten, artiesten, mensen op straat, samenwerkingspartners en personeelsleden, waaronder de directeuren toen en nu. Ook komen er memorabele momenten voorbij. De glossy komt in een oplage van 5.000 uit op 30 augustus. Hoe je aan een glossy kunt komen wordt tegen die tijd bekend gemaakt via website, nieuwsbrief en social media.


 


Expositie 25 jaar De Maagd - Kees Warmoeskerken was betrokken bij de restauratie van de zuilen in De Maagd en ontwerpt nu de cover van de Jubileumglossy. Ook stelt de Bergse kunstenaar (en docent CKB) een speciale expositie samen (start 30 augustus) rondom het thema 25 jaar De Maagd.
Locatie Theater De Maagd Grote Markt 32 4611 NG Bergen op Zoom