Zaterdagmiddagmuziek met o.a. Amerikaanse muziek
Zaterdag, 29 Augustus 2015, 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdagmiddagmuziek met o.a. Amerikaanse muziek
In het muziekaanbod van de Gertrudis CultuurStichting (GCS), voorheen NKC, is er in de Gertrudiskerk op zaterdag 29 augustus, beginnend om 16.00 uur, de eerste van deze nazomer gratis toegankelijke zaterdagmiddagmuziek.
Het wordt een programma voor zangstem met orgel en voor orgel-solo. Uitgevoerd wordt voornamelijk Amerikaanse muziek ten gehore gebracht door de Amerikaanse organist Stephen Alltop en de Nederlandse sopraan Josefien Stoppelenburg. Wel te verstaan, voornàmelijk Amerikaanse muziek. Het programma is als een sandwich: de musici openen en sluiten met werken van de grote bekende barokcomponisten Joh.Seb. Bach, Antonio Vivaldi en Georg Friedrich Händel. Daartussen is er een bonte selectie van Amerikaanse muziek te beluisteren, geschreven door een 8-tal Amerikaanse componisten. Daarvan zijn bekend Charles Ives (1874-1954), George Gershwin (1898-1937), Leonard Bernstein (1918-1990) en de momenteel zeer succesvolle Eric Whitacre (geb. 1970). Samen met werken van een viertal andere, minder bekende componisten, zal een heel aangename afwisseling van stijlen in zowel geestelijke als wereldlijke muziek te beluisteren zijn.
 
Oragnist Stephan Alltop
De organist Stephan Alltop is tevens klavecinist en dirigent van verscheidene koren en orkesten. Dr. Alltop is verbonden aan Norhwestern University te Chicago waar hij klavecimbel, orkest- en koordirectie doceert en er oratoria en opera’s dirigeert. Vorig jaar coördineerde hij in Chicago een groot Bach-orgelproject. Als solist op orgel en klavecimbel trad hij op met tal van ensembles, maakte cd-opnamen en verzorgde veel premières van werken van hedendaagse Amerikaanse componisten.
 
Sopraan Josefien Stoppelburg
De sopraan Josefien Stoppelenburg werd in de pers beschreven als “an astonishing singer”
(Chicago Tribune) en als “een fantastisch zangeres” (Trouw). In maart 2014 trad zij in Dordrecht op voor Koning Willem-Alexander. Memorabel was ook haar optreden in China en Zuid Korea als soliste in oratoria van Brahms, Haydn en Mozart. Ze soleerde voorts met tal van binnen- en buitenlandse ensembles en orkesten. Als specialiste in barokmuziek geeft Josefien materclasses. Samen met haar zus Charlotte (alt-mezzo) vormt ze een vocaal duo. Ze traden in deze hoedanigheid op in talloze concertseries in binnen- en buitenland. 
 
Zaterdagmiddagmuziek
De kerkingang voor deze zaterdagmiddagmuziek is bij de ingang in de Kerkstraat. Toegang is gratis, bij het verlaten van de kerk is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Locatie Sint Gertrudiskerk ingang Kerkstraat Kerkstraat 4611NV Bergen op Zoom