foto-expositie van Jan Noorlander, Anton Flinkenflögel en Hans Seuters bewonderen
Maandag, 10 Augustus 2015, 13:30 - 16:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de Bibliotheek Dinteloord kunt u tot en met woensdag 12 augustus de veelzijdige foto-expositie van Jan Noorlander, Anton Flinkenflögel en Hans Seuters bewonderen.
 
Uitgelicht... Jan Noorlander
Ik ben begonnen met fotografie in de pubertijd. Op mijn 18e jaar had ik genoeg bij elkaar gespaard om de eerste spiegelreflex en een standaardlens te kopen: een Canon AE1.
Tijdens mijn studie was er in de studentenflat een donkere kamer, waar je lid van kon worden. Hier heb ik mijn eerste zwart-wit foto’s afgedrukt. Dit was niet echt mijn ding.
Toen de digitale fotografie ergens op begon te lijken en Fotoclub Steenbergen niet meer het afdrukken in de doka als eis stelde, ben ik - na een aantal cursussen en een andere fotoclub - lid geworden van Fotoclub Steenbergen.
Af en toe werk ik in opdracht, maar vooral het vrij fotograferen en het zelf kiezen van onderwerpen spreekt mij erg aan. Met de club, maar ook op eigen houtje doe ik regelmatig mee aan wedstrijden. Het is vooral om de spanning en om te zien waar ik sta in vergelijking met andere fotografen.
Mijn belangstelling is heel breed: theaterfotografie, portretfotografie, natuur/landschap en stillevens.
 
Uitgelicht... Anton Flinkenflögel
Fotograferen heb ik van huis uit meegekregen. Mijn familie van moeders kant was actief met fotograferen. Ik kreeg als tiener een eigen camera. Mijn eerste spiegelreflex, een Olympus OM-1, heb ik aan het eind van mijn studententijd bij elkaar gespaard.
Tot aan de komst van de digitale camera’s heb ik voornamelijk dia’s gemaakt.
Door het lidmaatschap van Fotoclub Steenbergen heb ik het meer als hobby opgepakt en ben ik ook zelf gaan afdrukken.
Ik fotografeer graag landschappen, mensen en bloemen, maar ook macro.
 
Uitgelicht... Hans Seuters
Ik ben geboren in Zwolle en sinds mijn 14e jaar bezig met fotografie.
De eerste donkere kamer was een verduisterde keuken en de materialen die ik gebruikte waren oude spullen van mijn vader. Dat was mijn eerste serieuze ervaring met fotografie.
In 1987 ben ik naar Steenbergen verhuisd voor mijn werk en direct lid geworden van Fotoclub Steenbergen. Na een uurtje aan de telefoon met de secretaris was ik verkocht.
Sinds die tijd zijn vele fases voorbijgegaan. De analoge fotografie werd digitaal en de vergroter maakte plaats voor de computer.
De onderwerpen die ik fotografeer zijn zeer divers. Van portret- tot straatfotografie en van natuur tot industriële objecten.
Op mijn website laat ik zien wat ik doe: www.hans-seuters.nl
 
Fotoclub Steenbergen
Fotoclub Steenbergen is een club met 17 actieve leden waarin iedereen op zijn/haar eigen manier fotografeert.
Een deel van het werk is ieder jaar te bewonderen in het eerste weekend na Pasen in Basisschool Gummarus in Steenbergen en nu dus ook in de Bibliotheek Dinteloord.

Locatie Bibliotheek Dinteloord Westvoorstraat 5 4671 CC Dinteloord