Expositie Corina van Eekelen
Donderdag, 06 Augustus 2015, 09:00 - 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 7 juni start de expositie ‘Uit het leven gegrepen’ van Corina van Eekelen in het Flor van Putte museum in Ossendrecht. De tentoonstelling bestaat uit beelden en schilderijen, die in combinatie met hun namen, regelmatig grote herkenbaarheid oproepen. Na de besloten opening zal het werk tot 24 augustus elke dag te bezichtigen zijn. Toegang is gratis.
 
Corina van Eekelen
De altijd bedrijvige Corina van Eekelen wordt in 2012 geconfronteerd met de diagnose ‘kanker’. Zij overwint haar schroom en gaat kijken bij ‘Inloophuis Het Getij’. Heerlijk vindt ze het daar, om even niet meer met de ziekte bezig te hoeven zijn, juist de gewone dingen komen ter sprake. En creatieve dingen. Zij gaat boetseren onder deskundige begeleiding van Jannie Boers, eerst bij het Inloophuis en later in het atelier van Jannie. In het vormen van de klei kan ze helemaal opgaan, alles verwerken en de tijd vergeten.
Het werken met speksteen (beeldhouwen) spreekt haar ook aan en uiteindelijk gaat ze hiernaast ook schilderen.  Al na twee jaar heeft ze haar eerste expositie. Zij merkt dat mensen worden geraakt door haar werk, dat vaak is geïnspireerd op de zwaardere kant van het leven van haar en van anderen. Zoals ze het zelf noemt: “De rugzak van het leven.” De mensen herkennen emoties, of geven er hun eigen invulling aan.  Meerdere exposities volgen in 2014. Zij geeft hiernaast als vrijwilligster (tijdelijk) schilderles bij het Inloophuis. Inmiddels heeft ze haar eigen atelier, dat ze met regelmaat openstelt.
 
Expositie
En nu is een deel van haar omvangrijke collectie te bewonderen in het Flor van Putte Museum. De expositie bestaat uit beelden van keramiek of speksteen en schilderijen uit de gehele periode. Zondag 7 juni is de opening met familie, vrienden, collega-kunstenaars en andere genodigden. Daarna is de expositie te bezichtigen tot maandag 24 augustus. Corina zal zelf ook regelmatig aanwezig zijn om over haar werk te vertellen. Deze dagen en tijden zijn steeds te vinden op de websitewww.florvanputtestichting.nl
Het museum is elke dag geopend van 9:00 tot 21:00 uur, de toegang is gratis.
 

Locatie Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199 4641 RM Ossendrecht