HEERLIJKE KUNST 2015 MET POËZIEWANDELINGEN - BIJ THEETUIN KORTENHOEFF
Van Zondag, 02 Augustus 2015 -  13:30
Tot Maandag, 10 Augustus 2015 - 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.heerlijkekunst.nl

De expositie vindt plaats vanaf 21 juni tot en met 30 augustus 2015 op het privéterrein van Theetuin Kortenhoeff, dat ligt naast het onder beheer van Staatsbosbeheer zijnde natuurgebied Kortenhoeff. Het gehele terrein van de Theetuin is omheind door hekken met gaas beschermd, en ligt aan de Huijbergseweg 140 tussen Hoogerheide en Huijbergen. De locatie is prima bereikbaar met auto of fiets en heeft een eigen parkeerterrein. Het gebouw van Theetuin Kortenhoeff heeft een rustieke huiselijke binnenruimte waarin gasten ontvangen worden voor het nuttigen van o.a. een lunch, koffie, thee, of een drankje. Tevens is er voorzien in een ruim terras.

De locatie voor de expo Heerlijke Kunst 2015 is ruim 3 ha. groot. Het is een sterk glooiend aangelegd terrein met veel struweel en afgegrensd door boompartijen. De inrichting ervan is met Staatsbosbeheer afgestemd met het direct aanpalende natuurpark Kortenhoeff, dat deel uitmaakt van het grensoverschrijdend natuurgebied Grenspark De Zoom. Tevens ligt in het terrein een grote vijver, die behalve mooi is, een belangrijke functie heeft bij de afwatering. Door de doordachte aanleg van diverse waterpartijen in de vorm van meanderende greppels is er overal in het terrein een ideale waterhuishouding ontstaan. In een manege of ook wel los op het terrein, lopen twee IJslandse paarden, een hobby van de eigenaren.

Er zijn wandelroutebeschrijvingen voor het bezichtigen van de kunstwerken aanwezig in het gebouw van de Theetuin. Ook kunt u door het scannen van bij de kunstwerken geplaatste QR-codes, met uw Smartphone deze informatie lezen. Deze gegevens zijn ook afgedrukt op A4 beschikbaar. N.B.: betreden van het oneffen glooiende terrein is op eigen risico.

Locatie parkeerplaats van de Theetuin, Huijbergseweg 140, Hoogerheide.
De poëziewandelingen worden onder leiding van dichter Ewoud Willem van Doorn gehouden op de aanstaande zondagen 19/07 - 26/07 - 2/08. Hij leest dan tijdens wandelingen in Kortenhoeff uit zijn werk, geïnspireerd door dit natuurgebied. Aanvang 13.30 uur op de parkeerplaats van de Theetuin, Huijbergseweg 140, Hoogerheide. Voor de wandelingen en voor de expositie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.