Stijldansen - Ik werd benaderd door zijn ouders:”Sonn, onze zoon Corné doet mee aan de hoogste amateurklasse dansen in Nederland. Is dat misschien een onderwerp?”

Op 30 maart jongstleden vond het WDC Dutch Amateur league plaats in de Stoelemat. Jan en Anneke, de ouders van Corné waren hierbij aanwezig. “We moesten zondag al vroeg ons bed uit want onze zoon en zijn vriendin deden mee in de Dutch amateur Latin Masterclass; dit is de hoogste klasse van Nederland.” Aldus Anneke. Corné danst samen met zijn vriendin Priscillia. Ze trainen vijf dagen in de week wel 3 tot 4 uur per dag. Hoe komt iemand tot Latin dansen vraag ik me af? “Ik ben begonnen met stijldansen en vond Latin zo leuk dat ik het ballroom heb achter gelaten en alleen met Latin ben verder gegaan. Deze stijl is voor mij leuk, omdat ik het voel door heel mijn lichaam; als ik Latin muziek hoor moet ik dansen” Vertelt Corné. Deze wedstrijd dag is voor het koppel belangrijk. ”De wedstrijd was een belangrijke wedstrijd. We hebben een jaar geen wedstrijden gedanst en alleen getraind. We wilden kijken of we meteen een knal wedstrijd konden neer zetten. Persoonlijk was de wedstrijd voor mij erg belangrijk omdat we wilden zien hoever we zouden komen en dit was mijn eerste wedstrijd in me eigen stadje.” Ik hoor van Anneke en Jan dat de dag erg enerverend was. “We waren al om twaalf uur aanwezig om eerst voordat de Latin begon naar het ballroom dansen te kijken. De sfeer was geweldig en de Stoelemat was bomvol. Tegen vier uur was het dan zo ver dat de Latin begon.” De wedstrijd op zich was druk bezet met maar liefst 21 paren die uit heel Nederland kwamen. Priscillia Holzken uit Best en de Bergse Corné Mies schopten het tot de finale en behaalden een prachtige tweede plaats. Nog even proef ik de passie en de liefde voor het Latin dansen als Corné me vertelt:” Ik wil met heel mijn hart de wereld in, met mijn partner wedstrijden in het buitenland doen en zo ver mogelijk komen. Daarna wil ik les geven en mijn kennis en stijl weer doorgeven aan anderen. “ Beide ouders van Corné hadden de dag van hun leven:” We zijn super trots op onze zoon en schoondochter wat ze in twee maanden bereikt hebben.”Weet Anneke me nog te vertellen. We gaan nog veel horen van Corné Mies en Priscillia Holzken.

Hard werken

Het succes komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Dit resultaat is bereikt door 3 a 4 uur te trainen per dag en dat 5 keer in de week met medewerking van Patrick Lagast en Ramon Klein die voor de zaalgelegenheden zorgen en de wekelijkse privé lessen van Felix de Castilio die in België gevolgd worden

Portretfoto's zijn van Rob Ronda