Zoals we reeds in onze jubileumkrant te melden hadden is de burgemeester van Wormer een geboren Bergenaar. Ons redactielid Grada Franken had beloofd contact te houden.

 

We waren best trots dat zelfs een burgemeester in het Noord Hollandse Wormer vol lof was over onze jubileumkrant. Het was ons redactielid Grada Franken, toevallig ook woonachtig in Wormer, die er achter kwam dat de Wormerse burgervader Bergse roots had en de stoute schoenen aangetrokken had om hem onze jubileumtrots te overhandigen. De Noord Hollandse burgervader had destijds beloofd contact te houden en ook eens iets op onze site te melden.

Deze week belde Grada triomfantelijk op:'Sonn, Peter Tange, onze burgemeester, heeft iets voor de site". De Heer Tange grijpt voor het volgende stukje terug op zijn verleden:

"Het was in mijn beleving een grote smederij in de " rue de saint Antoine " zoals mijn opa, Piet Tange, vertelde als hij naar zijn werkplaats ging. Een groot gebouw met op de gevel boven de deuren in smeedijzeren letter: Haarden en Kachels,Kunstsmederij. Beneden het smidsvuur en boven waren grote werkbanken , en het rook er naar "ijzer"! Van de tralies van het politiebureau tot de prachtige koperen kappen op de schoorstenen van de bungalows werden er gemaakt door mijn opa, vaak samen met een knecht.

Alle vakanties ging ons gezin naar Bergen op Zoom. Wij woonden in Koog aan de Zaan, omdat mijn vader daar benoemd was als schoolmeester.Tijdens één van deze vakantiebezoeken heb ik in Bergen mijn vrouw Els leren kennen. Zo bleven wij altijd trouw onze families bezoeken.

Al ruim 60 jaar mooie herinneringen aan Bergen op Zoom vanuit de Zaanstreek,waar ik all 16 jaar burgemeester ben van Wormerland. In een gesprek met de redactie van deze krant begreep ik dat deze uitgave wordt gemaakt in Wormer,wat een toeval!
Bergen op Zoom blijft voor ons een bijzondere, gezellige,Bourgondische familiestad waar we nog vaak hopen te komen.
Groeten uit Wormerland van Peter Tange."

Natuurlijk danken wij Burgemeester Tange voor zijn bijdrage en we dagen hem bij deze uit om dit vaker te doen. We wachten dan ook in spanning op zijn volgende 'inzending' en brengen hem met gepaste trots de Bergse groeten namens onze gehele redactie.