SynapsZ gaat samenwerking aan op ProefWei

Het moet een prachtig kunstproject worden op het Wilhelminaveld tijdens het evenement Proefmei te Bergen op Zoom. Het heeft dan ook de welluidende naam ProefWei meegekregen.

Kunstgenootschap SynapsZ zit achter het idee en we meldden op onze site al eerder over de plannen. Echter, er werd nog een belangrijk ingrediënt toegevoegd aan dit project. Een ingrediënt waar Anouk Roedelof, haar bedrijf heet Creative ARt WorX, invulling aan gaat geven. Het was dus tijd voor BoZinBeeld.nl om met Anouk contact op te nemen om haar een aantal vragen voor te leggen:

1.) Wat is de inbreng van jouw dansgroep op het kunstwerk van SynapsZ tijdens ProefWei?
Het is een dansgroep die speciaal voor deze gelegenheid is samen gevoegd. Wij versterken op bepaalde momenten de beweging en de steeds veranderende vorm van het kunstwerk.

2.) Wat kan de toeschouwer verwachten?
Drie uiteenlopende choreografieën waarbij muziek of juist de stilte de veranderende omgeving ondersteund waardoor steeds nieuwe vormen te ontdekken zijn in het geheel.

3.) Hoe lang zijn jullie al met de voorbereidingen bezig?
Ikzelf al wat langer als de dansers omdat de choreografieën voorbereid moesten worden, maar de repetities zijn 2,5 week geleden gestart. We repeteren gemiddeld 3x per week nu! Puntjes op de i natuurlijk!

4.) Waarom doen jullie mee met juist dit project?
Jan Slokkers heeft mijn medewerking gevraagd voor dit project. Toen ik hoorde dat het de bedoeling is om een kunstwerk met dans te ondersteunen was ik direct enthousiast! Ik vind het een enorme uitdaging om dans toe te voegen bij elementen waar dit misschien niet direct voor de hand ligt.

5.) Wat zijn jullie verwachtingen van ProefWei?
Wij hopen de bezoeker te kunnen verrassen met onze bijdrage aan dit bijzondere kunstproject! Daarnaast zullen we zelf ontzettend genieten van de verschillende dansen in deze bijzondere omgeving.

6.) Wanneer is voor jullie dit project geslaagd?
Wanneer de bezoekers nog lang napraten over proefWei!

Het belooft dus een fusie te worden tussen verschillende vormen van kunstuitingen waarbij ze naar elkaar toe versterkend werken. Dat zal voor het publiek beslist een beleving van jewelste worden.