Het nieuwe Western Experience Summer Festival heeft zijn ’thuis' gevonden: het prachtige landgoed van Hippisch Centrum Deurne bij Eindhoven wordt de locatie van het gezelligste outdoor western festival.

Op 22 en 23 juli staan de deuren open naar een wereld van muziek, paardrijden, food, markt en outdoor activiteiten – alles rond het thema ‘Western’. Zowel binnen en buiten biedt het Western Experience Summer Festival gezelligheid voor de hele familie.     

 

Over het festival

De succesvolle jaarlijkse Western Experience krijgt er een broertje bij: het Western Experience Summer Festival verrijkt het zomerseizoen met een count(r)y fair in Western sfeer. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli vindt het Festival plaats op het landgoed van Hippisch Centrum Deurne. Het is een nieuw evenement met oude wortels.  “De winter-editie van de Western Experience in de Brabanthallen is al 22 jaar een begrip en we zagen de afgelopen 3 jaar een sterk stijgende lijn. Daarom werd de roep steeds sterker om ook in de zomer dit gezellige evenement te organiseren.  En toen Hippisch Centrum Deurne naar voren werd geschoven als een mogelijke locatie was de beslissing snel gemaakt,” zegt Festival Directeur Ivo van der Bijl.

 

Het mooie landgoed van 16 hectare biedt veel nieuwe mogelijkheden voor een zomers festival met dezelfde gezelligheid, maar met een iets andere inslag. Het Western Experience Summer Festival wordt dan ook geen kopie van de winter-editie: “Ten eerste is ruim 75% van de activiteiten buiten en er is voldoende ruimte voor een groot concertpodium. Ten tweede kunnen we op deze locatie naast de bestaande elementen veel meer ‘doe-activiteiten’ bieden. Mensen zullen zelf outdoor-activiteiten, sport en kunst kunnen uitproberen. Ten derde kunnen we met meer ruimte meer verscheidenheid bieden – waarmee we echt de hele familie, van jong tot oud, zullen kunnen boeien.”

 

Wat zal het Western Experience Summer Festival te bieden hebben:

• Muziek – op 4 podia komt een brede muziekprogrammering, die het hele scala van Western muziek omvat. Van Southern Rock tot Americana, van pop country tot traditional. Met live bands en DJ’s, om te luisteren of zelf te dansen – voor jong en oud. De aankondiging van de artiesten volgt binnenkort;

• Paardrijden – in 3 rij-pistes en over het hele terrein zullen er wedstrijden, showprogramma’s, demonstraties en clinics gehouden worden.  Western riding is uiteraard een belangrijk bestanddeel, maar deze locatie biedt veel meer voor paardenliefhebbers;

• Outdoor activiteiten – kijken en doen met demonstraties van in- & outdoor-activiteiten, sport en kunst;

• Food trucks;

• Thema markt;

• Dansen – op 3 dansvloeren (country en non-country);

• En nog veel en veel meer.

 

Over de locatie

Verscholen in het groen van het Zandbos in Deurne ligt het prachtige landgoed van Hippisch Centrum Deurne. Gelegen op een perceel van ruim 16 hectare nodigt dit bosrijke gebied direct uit om heerlijk te genieten van het buitenleven. Tussen Eindhoven en Venlo is Deurne makkelijk bereikbaar met auto, trein of bus. Willem-Jan Piggen, vestigingsmanager Hippisch Centrum Deurne is verheugd met de komst van het Western Experience Summer Festival: “Ik ben ontzettend blij dat de eerste outdoor editie van Western Experience gaat plaatsvinden bij Hippisch Centrum Deurne; de locatie leent zich perfect voor dit soort evenementen.”

 

Openingstijden

• Zaterdag 22 juli 2017: 12:00 – 23:00 uur

• Zondag 23 juli 2017: 10:00 – 18:00 uur 

 

Voor actuele informatie over het programma, de line-up van artiesten en het bestellen van gunstig geprijsde toegangskaarten in de voorverkoop kijk op www.westernexperience.com of volg ons op Facebook.