Uitgeverij Boekenindustrie heeft een nieuwe Bergse schrijver in haar stal: Henk Witjes.

 

Het was afgelopen zaterdag 25 maart heel druk in de zaal van het Zwijnshoofd. Dat is ook niet zo gek als een Bergse coryfee als Henk Witjes, bekend als directeur in het onderwijs maar ook als regisseur / schrijver in het musical- en theater circuit, iets nieuws presenteert. Al jaren liep hij met het idee rond maar nu is het er toch van gekomen. Deze zaterdag was de eerste lancering van een pennenvrucht in de vorm van een heus boek. Geen script, geen a4tje, geen opstel voor leerlingen, niks van dit alles; dit is een boek waarin ziel en zaligheid zijn opgetekend, zoals hij zelf ook aangeeft als hij het inleidend woord van de middag doet. En bekenden en familieleden weten het, als Henk eenmaal begint te spreken dan rollen de woorden, in spitsvondige en grappige zinnen verpakt, haast eindeloos uit zijn mond. 

The Music Company zorgde voor een onderbreking met een nummer dat zij binnenkort ook in het theater gaan brengen. Hierna was het woord aan Pim van Bommel van Uitgeverij Boekenindustrie te Veere. Pim vertelde dat er momenteel heel veel manuscripten aangeboden werden maar dat zij als uitgeverij toch wel de kwaliteit als hoogste goed in het vaandel hebben. Maar het manuscript dat Henk Witjes aanleverde was echt goed. De manier van schrijven, de diepgang in vele lagen in het boek, alles schreeuwt uit dat hier een echte schrijver zijn roeping heeft gevonden. Het was dan ook graag dat Uitgeverij Boekhandel met de schrijver aan de slag ging. De cover van het boek "De Idealisten" ziet er weer bijzonder fraai uit. Wat dat betreft heeft de uitgeverij een reputatie hoog te houden want ook de cover van mijn boek "In de Schaduw van de Waarheid" zag er werkelijk perfect uit. Zo ook het boek van Henk dus die het eerste exemplaar van Pim aangereikt kreeg.

Het is altijd mooi als een uitgeverij zo betrokken is bij haar schrijvers. Uitgeverij Boekenindustrie was dan ook met twee mensen vertegenwoordigd: Ines en Pim van Bommel.

Nadat Henk het eerste exemplaar aan zijn levenspartner, zijn vrouw, had overhandigd was het tijd voor nog een verrassing. Namelijk het koor Windkracht Vier bracht ook nog een ode aan een heuglijke middag.

En Henk? Hoe gespannen en best zenuwachtig hij voor aanvang van de middag nog rond dabberde, zo relaxed liet hij nu alles over zich heen komen en kweet hij zich van zijn nieuwe taak: boeken signeren.

Henk, namens BoZinBeeld.nl gefeliciteerd met deze mijlpaal en ik hoop dat er nog velen volgen.

Sonn