De voorspellingen waren al niet best maar gelukkig waren er genoeg droge momenten op zondag 21 augustus.

 

 

En dat was maar goed ook want klokslag 12:00 uur werden de eerste jeugdige wielrennertjes vanaf het Dobbertje aan de Bergse Kaai afgeschoten. Behalve een aantal jeugdcategorieën was er ook de ‘Dikke Banden Race’, een wedstrijd waar de kleintjes onder de renners zich op allerlei BMX- en mountainbikes over het parkoers repten.

 

Dit jaar deden ‘slechts’ 133 renners mee waar het in 2015 nog 155 deelnemers betrof. Daarbij de aantekening dat een hoog percentage niet uit de eigen regio afkomstig was maar van allerlei delen van Nederland. De ambitie en de strijdlust was er niet minder om. Verrassend hoe steeds meer meisjes mee doen en daarbij ook nog eens om de ereplaatsen strijden. Als je zag hoe ze vanaf het Spuihuis de ‘beklimming’ van de Dubbelstraat begonnen kan je alleen maar respect hebben want de Bergenaar weet dat dit een heus kuitenbijtertje is.

 

Als gevolg van de regen waren er ook hier en daar wat valpartijen omdat de steentjes wel wat glad werden. De meesten stonden echter direct weer op, grepen naar de fiets en stoven als een haas de andere renners achterna. Gelukkig waren er ook veel droge momenten zodat het weer niet de grootste tegenstander was deze middag.

 

Dit waren de sportievelingen die hun race wonnen:

 

Jeugd Cat. 121/081e: Megan Arens, KRUININGEN

Jeugd Cat. 221/081e: Tyler Eyk, AMSTERDAM

Jeugd Cat. 321/081e: Luca van der Veken, ST JAN STEEN

Jeugd Cat. 421/081e: Babette van der Wolf, OUDE TONGE

Jeugd Cat. 521/081e: Noël Rokven, HULST

Jeugd Cat. 621/081e: Mike Bronswijk, HONSELERSDIJK

Jeugd Cat. 721/081e: Thomas Mijnsbergen, ROTTERDAM

 

Kijk hier voor leuke foto’s van een altijd opmerkelijke sportieve middag: