Marissa van Kaam is het kloppend hart achter een nieuwe Bergse Tattoo Shop.

 

 

Ze is een beetje gek. Trouwens, een beetje? Je kunt gerust zeggen dat Marissa helemaal maf is van haar beroep. “Ik liep laatst in Parijs en zag daar die piramide op het Louvre, begonnen er gelijk beelden in mijn hoofd te malen.” Marissa is een jonge meid (pas 23 jaartjes jong) die van haar droom haar beroep gemaakt heeft. 15 mei 2016 opende ze haar eigen zaak, precies op haar verjaardag:”Het was een geweldig feestje!”

 

Op school stonden haar schriften vol met tekeningetjes. Op haar 15e liet ze haar eerste tattoo zetten. “Ik ben al geen schooltype en heb altijd al getekend. Mij leek de tattoo wereld een hele leuke wereld. En weet je, je mag een kunstwerk op iemands lichaam zetten, hoe tof is dat?” Ze heeft 3.5 jaar stage gelopen in Roosendaal voordat ze even wilde uitpuffen in Curaçao. Het was de bedoeling om daar een week of twee te blijven maar het werden twee jaren waar ze werkzaam was in een tattoo shop. “Maar het eiland is te klein. Na 2 jaar heb je het echt wel gezien. En de heimwee naar mijn familie was groot. Die was er trouwens toch al niet zo blij mee dat ik zo ver weg zat.”

 

Op weg naar huis strandde Marissa nog 3 weken in Denemarken waar ze als soort ‘gast tatoeëerder’ aan de slag ging. Toen ze eenmaal in Nederland was kriebelde de gedachte “waarom ga ik het niet zelf proberen?” Ze werd daarbij wel een beetje gestimuleerd door haar moeder die al naar pandjes aan het kijken was. Dat pandje is nu gevonden in de Wassenaarstraat nummer 58 in Bergen op Zoom. Als ik daar binnenval wacht een vrolijke enthousiaste meid mij al op. Ik zie direct dat er een kunstzinnig maar ook eigenwijs persoon voor me staat. Marissa staat niet stil. Haar ledematen bewegen alle kanten op terwijl ze vertelt. Het verhaal komt als een klaterende waterval uit haar mond en regelmatig moet ik op de rem trappen. En dan is daar die lach, altijd die lach die je vrolijk maakt. “Ik wil dat mensen hier goed ontvangen worden, een goed gevoel krijgen. Je moet ook kunnen lachen.” Wat dat goed gevoel betreft zit het wel snor. Haar shop is licht, vrolijk en je voelt je gelijk op je gemak. Dat komt natuurlijk ook door Marissa zelf. “Ik vind het belangrijk om een gevoel te krijgen bij mijn klanten. Dikwijls hebben zij ook een verhaal te vertellen, een verhaal dat voorts in de tattoo verwerkt wordt. Maar als mensen geen idee hebben wat ze willen, en het niet aan een bepaald verhaal, een bepaalde emotie, relateren dan laat ik ze graag een aantal voorbeelden zien om samen uit te vinden wat ze nu willen of mooi vinden. Je draagt zo’n tattoo wel de rest van je leven mee!”

 

Je kunt zien dat Marissa veel plezier heeft in wat ze doet. Het is een meid met passie die weet wat ze wil en er ook helemaal voor gaat. “Misschien ben ik wel een flierefluiter omdat ik vind dat je moet doen wat je gelukkig maakt. Leef voor jezelf!” Om dan gelijk weer de serieuze kant opzij te schuiven:”Hahaha, maar alleen een flierefluiter in het weekend dan hé want door de week heb ik verplichtingen hoor!”. Natuur bespeur ik een soort rebel in Marissa, iemand die goed luistert naar wat de ‘ik’ in haar zegt. Aan de andere kants is Marissa een puur mensen-mens, iemand die goed kan luisteren en zich open stelt voor hetgeen de ander bezig houdt. Als ik haar vraag waar zij zich in onderscheidt van andere tatoeëerders kan ze maar moeilijk antwoord geven. Even zie ik daar een haast verlegen meisje die niet op haar borst wil kloppen dat ze gewoon ‘fucking’ goed is in haar werk. De reacties van haar klanten tonen dit namelijk wel aan.

 

Tekenend voor de persoon die Marissa is laat ze me haar idee zien van een jaarboek dat ze wil gaan hanteren. Ze laat de klant een stukje beleving schrijven en toont dit samen met een foto van de tattoo in een boek. Zo wil ze haar bedrijf, en eigenlijk haar eigen essentie, door de jaren heen vangen. Wat een bijzonder en mooi plan. Voor me staat een gedreven persoon, vol passie en vooral zich bewust dat ze continue wil blijven leren. “Ik zal altijd blijven groeien.” Het gaat uitstekend met de zaak en in alles kan ik zien en beleven dat Marissa op haar plek zit. Toch vraag ik haar of ze nog een andere droom heeft. Daarop komt een opmerkelijk, maar eigenlijk wel voor Marissa tekenend, verhaal:”Ik wil nog wel eens zo’n oude Volkswagen bus omgebouwd als camper waarmee ik een wereldreis kan maken. En dan overal waar ik kom wil ik tatoeëren. Iedereen is dan welkom!”

 

Het is precies wie Marissa is, een persoon die getroffen is door het virus en nu ronduit tegen mij zegt:”Tatoeëren is mijn leven!” Ik hoor het en ik proef het bij haar. Wat dat betreft is het voor iedereen aan te raden om haar eens een keer op te zoeken. De ontvangst die ik kreeg was meer dan uitstekend en als je ideeën hebt om een tattoo te laten zetten dan moet je bij Marissa zijn.

 

Little Lucifer Tattoo

Marissa van Kaam

Wassenaarstraat 58

4611BW Bergen op Zoom

06 24 333 511

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.littlelucifer.nl

 

ook op facebook en instagram littlelucifertattoo