Lillo is behoorlijk bekend bij ons, Kallo iets minder, maar ben je wel eens bij Fort Liefkenshoek geweest?

 

 

Wie net door de Liefkenshoektunnel is gereden en direct de eerste de beste afslag heeft genomen ziet al snel de bordjes 'Fort Liefkenshoek' verschijnen. Het ligt dus vlakbij Bergen op Zoom en het is beslist de moeite van het bezoeken waard kwamen we achter. Dit fort werd in 1579 in opdracht van Prins Willem van Oranje gebouwd. Sindsdien is er heel veel op deze plek gebeurd.

 

Wie op de plek zelf arriveert en de toegangspoort is doorgewandeld kan op het terrein zelf langs de gebouwen lopen maar ook over de wallen waar zelfs een heuse uitkijkpots is gebouwd die je een ruime blik op een deel van de haven van Antwerpen biedt. Het hoofdgebouw biedt je vele verschillende kamers en daar is het waar de magie gebeurt.

 

Elke kamer biedt je een venster op verschillende perioden in de geschiedenis van het fort en van de omgeving. Het leuke voor bij voorbeeld kinderen is het feit dat er zoveel interactieve momenten zijn. Zo kun je zelf de polders onder water zetten, betreedt je een heus schip dat kraakt en helt onder je voeten alsof je op zee bent. Dan loop je weer tussen de containers in de haven. Kortom, voor jong en oud is er heel veel te zien en te beleven. Dus als je eens een middagje 'over' hebt.. ga eens langs Fort Liefkenshoek.